Paris ve New York turist rekortmeni

Güncelleme Tarihi:

Paris ve New York turist rekortmeni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 11:49

2014 yılında dünyada en çok turist çeken iki kent Avrupa’da Paris, Amerika’da New York oldu. Paris 48 milyon turistle Avrupa’da en çok turist çeken kent konumunda. Avrupa’da ikinci sırada 39 milyon turistle Londra sıralamayı takip etti.

Haberin Devamı

Amerika’da ise New York kenti 56,4 milyon turistle tarihinde bir ilke imza attı. New York belediye başkanı Bill de Blasio yaptığı basın açıklamasında 56,4 milyon turist ziyaretinin kent tarihinde bir ilk olduğunu, 2013 yılında 54 milyon turistin New York’u ziyaret ettiğini bildirdi.

New York’u en çok yerli turist 44 milyon, 12 milyon yabancı turist ziyaret etti. Amerika’da en çok ziyaret edilen kentlerin başında gelen New York’un dinamikliği, yaşam kalitesinin yüksek olması, kriminal suçların azalması turist sayısını rekora taşıdı.

New York’ta ziyaret edilen yerlerin başında 381m. yüksekliğinde ’Empire State Building’ gökdeleni, ‘Özgürlük Heykeli’, farklı kutlama, törenlerin yapıldığı ‘Times Square’ caddesi geldi. Rekor turist sayısı New York ekonomisine 61,3 milyar dolar gelir, 359 bin kişiye istihdam sağladı. 2014 rekor turist sayısı New York’ta otelcilerin yüzünü güldürdü. Geceliği ortalama 295 Dolar (261 Euro) olan otel fiyatlarına rağmen yatak kapasitesi 102 bine çıktı.

Avrupa’da ise rekor kent Paris’te en çok gezilen yerlerin başında yine demir leydi olarak anılan Fransa ve Paris’in simgesi ‘Eyfel Kulesi’ 7,1 milyon ziyaretçiyle rekoru kimseye kaptırmadı Louvre Müzesi 7 milyon ziyaretçiyle ikinci sırada yerini korudu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!