Paris Türk Sinema Günleri

Güncelleme Tarihi:

Paris Türk Sinema Günleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2010 17:02

FRANSA’nın başkenti Paris’te L’Acort Derneği, L’Odysee Sineması ve Paris Belediyesi'nin Türkiye Mevsimi Etkinlikleri çatısı altında düzenlediği “7. Paris Türk Sinema Haftası” 9-16 Mart tarihleri arasında 17 rue Leoplod Bellan 75002 Paris adresindeki Jean Dame Sinema'nda sanatseverlere sunulacak.

Haberin Devamı

7. Paris Türk Film Haftası'nın 9 Mart Salı akşamı saat 19.30’da başlayacak açılış gecesine “İki dil bir bavul” filminin yönetmeni Yamaç Okur’u davet eden yetkililer 16 Mart tarihine kadar devam edecek olan Türk Film Haftasında birçok türk filmini sinema severlere tanıtma ve sunma imkanını bulacaklar.


7. Paris Türk Film Festivali’nin özel gece programı:


12 Mart Cuma aksamı saat 19.20 de “Yedi Kocalı Hürmüz” filmi , yönetmen Ezel Akay’da geceye bizzat katılacak.


15 Mart Pazartesi akşamı 19.30 da “Gitmek” adlı filmin yönetmeni Hüseyin Karabey ve sanatçı Ayça Damgacı da düzenlenecek gala gecesine bizzat katılacaklar:


7.Paris Türk Film Haftasında yer alacak diğer Türk filmleri arasında “Güz Sancısı”, “Anadolu’nun kayıp şarkıları” “Vicdan” “Garip”, ”Hayat var” ve “Vesikalı yarim” adlı türk filmleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Türk film haftası ile ilğili olarak daha geniş bilgi almak isteyen sinema severler:


1-42011260 numaralı telefondan, www.acort.org web sayfasından veya 9 rue champollion 75005 Paris Quartier Latin semtindeki La Filmotheque'den öğrenebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!