Paris okulunda bir Türk ressam

Güncelleme Tarihi:

Paris okulunda bir Türk ressam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 15:31

PARİS’te ünlü galerilerinin yer aldığı Seine Sokağı’nda Erdal Alantar’ın ’Paris okulunda bir Türk Ressam 1960-2000’ isimli resim sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Fransız sanat severlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide Alantar resimleri hakkında bilgi verdi ve kataloğunu imzaladı. Sergiyi kaybettiği eşine adayan Erdal Alantar, eşini kaybettiği zaman tabloları yakmayı bile düşündüğünü belirterek şunları söyledi: "Bu kış eşimi beyin kanserinden bir haftada kaybettim. Seviç Alantar çok güzel piyano çalardı. Sergiyi ona hitap ettim. Herve olmasaydı ben bu tabloları yakacaktım. Yarım asırlık sevgilin toprağa gömülünce ne yaparsın?."

Avrupa’da çok sayıda sergi açan Alatar bir sanatseverle arasında geçen diaoloğu şöyle anlattı: "Bir sergimde sergiyi gezen bir kişi resimlerimden birini göstererek nasıl yaptığımı sordu. Söylemedim. Soruyu sorana resimde ne gördüğünü sordum. O kişi ’Resmin aşağı tarafı Lemas Gölü gece ve albastro kuşu göğe uçuyor’ dedi. Halbuki İvride yağmur yağarken yaptım bu resmi."

Sergiyi İstanbul’da da istediklerini belirten Alantar, sergideki bir başka resmin anısını ise şöyle anlattı: "Surren’ denilen yerde resmi sergilediler ve ’Halka hangi resmi seviyorsanız madalya vereceğiz’ denilmiş. Elli kişi resme madalya vermiş. Hoşuma gitti, saklıyorum." Galeri 53’deki sergi 30 Haziran’a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!