Almanya'da bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Almanyada bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 08:55

Almanya'da casusluk davasıyla yargılanan Muhammed Taha Gergerlioğlu, davanın kapatılması karşılığı 70 bin Euro kefaleti ödemeyi kabul etti. Gergerlioğlu “parayı öderim, ama suçu kabul etmem” dedi. Gelecek haftaki duruşmalar iptal edildi.

Haberin Devamı

Almanya'da Türk muhalif gruplar hakkında casusluk davasının gelecek hafta sona ermesi bekleniyor. Davanın başsanığı Muhammed Taha Gergerlioğlu, mahkemenin sona erdirilmesi için 70 bin Euro kefaleti kabul etti.

Mahkeme gelecek haftaki iki duruşmayı bunun üzerine iptal etti. Muhammed Taha Gergerlioğlu'nun gelecek hafta içinde 70 bin Euro'yu yatırması bekleniyor.

Para hesaba yatırılır yatırılmaz, dava kapanacak. Casuslukla suçlanan üç sanık beraat edecek. Muhammed Taha Gergerlioğlu herhangi bir hüküm giymeyecek, suçlu sayılmayacak ve tahliye edilerek Türkiye'ye dönecek.

İLK ÖRNEĞİ

Muhammed Taha Gergerlioğlu'nun savunma avukatı Hannes Linke, müvekkilinin 70 bin Euro kefalet ödemeyi kabul ettiğini söyledi. Aksi takdirde davanın 6 ay daha uzayacağını, bunun ekonomik olarak çok daha fazla yük getireceğini belirten savunma avukatı Linke, müvekkilinin gelecek hafta içinde bu parayı ödemesini beklediğini, “parayı öderim, suçu kabul etmem” dediğini kaydetti ve ödememesi durumunda duruşmaya 18 kasımda devam edileceğini belirtti.

Savunma avukatı Linke, üç Türkün casusluk davasının Alman Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun 153 A maddesine göre kefalet karşılığı serbest kalmasını şimdiye kadar ilk örnek olarak niteledi.

Türkiye'de yaşayan Muhammed Taha Gergerlioğlu'na Almanya'ya giriş yasağı konulup konulmayacağı sorusu ise açıklık kazanmadı. Casuslukla suçlanan Muhammed Taha Gergerlioğlu 17 aralık tarihinden beri tutuklu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!