Paralel toplumlar kaynaşmalı

Güncelleme Tarihi:

Paralel toplumlar kaynaşmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 17:15

Federal Alman Meclis Başkanı Lammert, Almanlar ile göçmenlerin paralel toplumlar oluşturduğunu belirterek, "Bunların birleştirilmesi ve birbiriyle kaynaştırılması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Federal Meclisi Başkanı Norbert Lammert, Almanların ve göçmenlerin ülkede paralel toplumlar oluşturduğunu, bunların birbiriyle kaynaştırılması gerektiğini söyledi.
Almanya Türk Toplumu (TGD) tarafından Duisburg kentinde verilen iftara katılan Lammert, "Türk işçiler, 1960’lı yıllardan bu yana Almanya’ya gelerek Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nin Ruhr bölgesini bugünkü gelişmiş haline getirdi. Almanlar ve göçmenler, paralel toplumlar oluşturdu. Bunların birleştirilmesi ve birbiriyle kaynaştırılması gerekir" dedi.
Uyum bakanlığı istedi
TGD Başkanı Kenan Kolat da, Almanya’da 27 Eylül'de yapılacak genel seçimlerden sonra kurulacak yeni hükümetten, Almanya’daki göçmenlerle ilgilenmek üzere uyum bakanlığı kurulmasını ve İslam konferanslarının devamını istediklerini belirtti. Almanya’da yaşayan Türklerin sorunlarına da dikkati çeken Kolat, oy hakkı olanlara Almanya’daki seçimlere katılmaları çağrısında bulundu. Kolat, yaptığı açıklamada da, Lammert’in iftara katılmasından onur duyduklarını belirterek, Lammert’in göçmenlerle ilgili önemli mesajlar verdiğini söyledi.
Daha sonra Duisburg Merkez Camii'ni de ziyaret eden Lammert, cami yöneticilerinden cami ve İslamiyet hakkında bilgi aldı. Caminin mükemmel bir eser olduğunu söyleyen Lammert’e, cami derneğinin bronz madalyası hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!