Paralamentoda uyuşturucu kullanımına inceleme

Güncelleme Tarihi:

Paralamentoda uyuşturucu kullanımına inceleme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 00:00

Danimarka Parlamento binasında muhalefetteki Radikal Parti, Birlik Partisi ve hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağ Danimarka Halk Partisi’nin grup odalarının bulunduğu bölümdeki tuvaletlerde kokain kalıntısı bulunması üzerine polis inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Christian Mejdal’ın talebi üzerine Kopenhag Emniyet Müdürlüğü, Nakotik şubesi, parlamentoda uyuşturucu kullanan parlamenterler veya görevlileri tespit edebilmek için harekete geçti.

Narkotik şube komiser yardımcısı Jörgen Rasmussen, yapılan testlerin yanlış netice vermesinin mümkün olmadığını belirterek \"Parlamento başkanının talebi üzerine mecliste uyuşturucu kullanımı ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma ve inceleme başlattık\" dedi.

Jörgen Rasmussen, kokain kullanan bir kişiyi tespit etmenin zor olmadığını belirterek, belirtileri şöyle sıraladı:

- kişi, aşırı derece faal ve kendinden emin görünür ancak kişiyle bir konuyu konuşmak oldukça zordur.
- Kişinin damarlarında ve kaslarında kabarma görünür.
- Kişinin kalp atışları hızlanır.
- Kokain, hayati tehlike oluşturur. Bazen çok küçük miktarda kokain, ölüme yol açabilir bu durumda kişinin gözleri dışarı fırlayacak gibi olur ve kıvranmalar başlar.

Danimarka parlamentosunda 30 tuvalette, inceleme yapan B.T. Gazetesi’nin iki muhabiri, ellerindeki bezlerle lavaboları sildikten sonra bezleri laboratuvarda inceletince üç tuvalette kokain kalıntılarına rastlanmıştı.

Ünsal TURAN / KOPENHAG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!