Panzerlerin umudu Yasin Ehliz

Güncelleme Tarihi:

Panzerlerin umudu Yasin Ehliz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2015 13:04

Buz hokeyci Yasin’le Sinan futbolcu İlkay ve Mesut’la benzetiliyor. Sinan Akdağ’dan sonra Alman Milli Buz Hokeyi takımına çağrılan Yasin Ehliz, panzerlerin gol umudu. Nürnberg Ice Teigers takımında oynayan Yasin, Amerika ile oynanan son milli maçta takımın en başarısı ismi seçilmişti.

Haberin Devamı

Alman Milli Futbol Takımında Mesut Özil ile İlkay Gündoğan ikilisi oynarken, Alman Milli Buz Hokey takımında da

Panzerlerin umudu Yasin Ehliz
Sinan Akdağ ile Yasin Ehliz ikilisi forma giyiyor. Sinan takımın defansında görev alırken. Yasin Panzerlerin gol yolunda en çok umut bağladığı isim. Nürnberg Ice Tigers takımında forma giyen 22 yaşındaki Yasin Ehliz, Almanya ile Amerika Birleşik Devletleri arasında oynanan son milli maçta takımının en başarılı oyuncusu seçildi.

DÜNYA ŞAMPİYONASININ KÜÇÜK BİR PROVASI

5-6 Şubat tarihleri arasında Slovakya’da yapılacak turnuvada yeniden milli takıma çağrılan Yasin, formunun zirvesinde. Bu sezon takımında 11 gol atan ve 22 golün de pasını veren Yasin “Gol atmak elbette beni çok sevindiriyor. Attığım gollerin yanı sıra yaptığım asistlerle de takıma katkı sununca çok mutlu oluyorum. Milli takımda yer almak benim için çok sevindirici ve gurur verici” dedi. Daha önce Alman Ümit milli takımıyla dünya şampiyonasına katılan Yasin, bu yılın Mayıs ayında düzenlenecek Büyükler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonasını heyecanla beklediğini söyledi. Prag’da yapılacak şampiyona öncesi Slovakya’daki turnuvaya önem veren Alman milli takım yetkilileri, bu turnuvayı dünya şampiyonasının küçük bir provası olarak değerlendiriyor.

Panzerlerin umudu Yasin Ehliz


ŞAMPİYONADA OYNAMAYI ÇOK İSTİYOR

Yasin ise dünya şampiyonasıyla ilgili “Prag’da düzenlenecek şampiyonada oynamayı çok istiyorum. Umarım sakatlanmam” dedi. Yasin, Sinan ile birlikte Alman milli Buz Hokeyi taktımda oynadıkları için kendilerini İlkay ve Mesut ile karşılaştırdıklarını da söyledi. Yasin “Mesut Özil ile İlkay Gündoğdu Alman milli futbol, Sinan ile ikimiz de Alman Milli Buz Hokeyi takımında oynuyoruz. Birçok kişi bizi Mesut ve İlkay ile karşılaştırıyor” dedi.

BABASINA ÖZENDİ BUZ HOKEYCİ OLDU

Nürnberg Ice Teigers takımı ile 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan Yasin, sıradışı bu spora babasına özendiği için başladığını anlattı. Babasının da yıllarca buz hokeyi oynadığını belirten Yasin “Babam oynadığı için doğal olarak ben de ona özendim. Üç yaşından beri buz hokeyi oynuyorum. Buz hokeyinden başka da hiçbir spor ilgimi çekmedi. Bir an olsun bu sporu bırakmak aklımdan bile geçmedi. Müthiş zevkli bir oyun” dedi. Yasin futbolu severek izlediğini ve Dortmund taraftarı olduğunu belirtirken, en çok beğendiği futbolcunun ise Ronaldo olduğunu kaydetti. Tam bir Ronaldo hayranı olan Yasin, Marco Reus, Altıntop Kardeşler ve Mesut Özil'i de çok başarılı buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!