Özüpek: "Yanınızdayız"

Güncelleme Tarihi:

Özüpek: Yanınızdayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2010 16:05

Almanya'da Türk televizyonunun meslek öğrenimi ve ekonomi için getirdiği olanakların ele alındığı panelde konuşan Kanal D Avrupa Yayınları Genel Müdürü Özgür Özüpek, Avrupa'daki her türlü başarılı adımın hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin ekrana geleceğini söyledi. Özüpek, "Avrupalı Türkleri'in yanındayız" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN Karlsruhe kentinde düzenlenen "Almanya'da Türk televizyonunun meslek öğrenimi ve ekonomi için getirdiği olanaklar'' konulu panel büyük ilgi gördü. Baden Württemberg Ekonomi Bakanlığı'nın desteğinde, Karlsruhe Sanat ve Medya Teknoloji Merkezi'nin (ZKM) ev sahipliği yaptığı iki gün sürdü. Panelin ilk gününde ağırlıklı olarak Türk televizyonlarının gençlerin meslek öğrenimine sağladığı olanaklar, göçmen kökenli gençlerin meslek eğitimi ve Almanya'daki kalifiye eleman eksikliği ele alındı.

Geniş katılım

Panelin ikinci gününde Türk televizyonunun ekonomi için getirdiği olanaklar tartışıldı. Panele, Karlsruhe Sanat ve Medya Teknoloji Merkezi (ZKM ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peter Weibel, Baden Württemberg Ekonomi Bakanlığı'ndan Dr. Hans Freudenberg, ZKM'den Dr. Michael Mangold, Müjde Karaca-Toğmuş, Ulusal İletişim Kurumu Başkanı (LFK), Württemberg Eyalet Bankası Müdürü Axel Weisheit, Türk ve Alman uzmanlar katıldı.

Avrupalı Türkler'in yanındayız

Kanal D ve Star TV Avrupa Yayınları Genel Müdürü Özgür Özüpek, yönetiminde olduğu her iki kanalın da Avrupalı izleyicilere büyük önem verdiğini söyledi. Özüpek, "Avrupa'da yaşayan Türkler'in yanında olacağım. Başta Almanya olmak üzere Avrupa'da yapılacak her türlü başarılı çalışmaları hiçbir maddi çıkar gözetmeden yayınlayacağız. Söz veriyorum her başarılı çalışmanın yanında olacağız. Türk medyası olarak bir birimizi yok etme yerine ortak çalışmalar yapmaya hazırız. Bir araya gelelim. Uyum için ortak çalışma yapalım. Bize düşeni yapmaya da hazırız" dedi.

4 saat ekran başında

Almanya'da yaşayan Türk toplumunun televizyon izleme alışkanlığı ile ilgili bilgilerin de verildiği panel de şu açıklamalar yapıldı. Araştırmalara göre Almanya'daki Türkler günde yaklaşık 4 saatini ekran başında geçiriyor. Yüzde 68'li Türk, 16'sı Alman kanallarını tercih ediyor. Türkler'in yüzde 44'ü "Türkiye'deki gelişmelerden haberdar olmak için", yüzde 35'de Türkçe'yi unutmamak için, yüzde 32,4'de kültüre bağlı kalmak için Türk televizyonlarını izliyor. Almanya'da yaşayan Türkler'in yüzdi 70'i çanak anten üzerinden Türk kanallarını izliyor. Türklerin televizyonla ilişkilerinde en önemli faktörün, sosyal sınıf, eğitim seviyesi, yaş ve hakim olunan dil olduğu bildirildi. Panelde Kanal D, Star TV Avrupa Genel Müdürü Özgür Özübek'in yanı sıra TGRT Avrupa Genel Müdürü Kenan Kubilay, ATV Avrupa Sorumlusu Süleymak Çakmak, Show Türk sorumluları Zeynep Öngen, Onur Akgül sorumlusu oldukları kanalları tanıttılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!