Öztürk ve Müller sahnede kapıştı

Güncelleme Tarihi:

Öztürk ve Müller sahnede kapıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 12:19

“İmpro Ala Turka” isimli doğaçlama tiyatro grubu yeni sezonu açarken, sahnede Türkiye-Almanya karşılaşması yaşandı. Gecede ünlü oyuncu Tim Seyfi isimli Timur Seyfettin Ölmez de misafir sanatçı olarak rol aldı.


ALMANYA
’nın Münih şehrideki “İmpro Ala Turka ”nın IG-Feuerwache salonunda sahnelediği Türkiye-Almanya kapışmasını konu alan doğaçlama oyunu yoğun ilgi gördü. Çoğunluğunu Alman izleyicilerin oluşturduğu seyirciler, Türk Öztürk ile Alman Müller aileleri arasındaki karşılaşmayı kahkahalar eşliğinde izlediler. 8 Kasım’daki maç öncesi Türk ve Almanlar arasındaki düşünce farklılıklarını sahneye yansıtmak istediklerini belirten İmpro Ala Turka sorumlusu Yusuf Demirkol, “Her iki toplumda mevcut olan ön yargıları eleştirirken, onların ezberlerini bozmayı amaçlıyoruz. İnsanların gerçek kimliğinin ne ve nasıl kabul edilmesi gerektiğini eleştirmeye çalıştık” dedi.

TİM SEYFİ KONUK SANATÇI
Almanca olarak gerçekleştirilen açılış gecesinde, “İmpro Ala Turka” oyuncuları Yusuf Demirkol, Gülay Foster, Marianne Ölmez, Gianna Erkul ve Süleyman Mikail Tufan’dan oluşurken, gecenin teknik sorumluluğunu Wolfgang Baumann, makyaj sorumluluğunu Tamara Çaycı üstlenidi. Gecenin müziklerini Mert Öztaneri yaptı. Ayrıca, bir çok Türk ve Alman filmlerinin yanı sıra TV dizilerindeki rolleri ile tanınan Tim Seyfi lakaplı, Timur Seyfettin Ölmez ile Münihli tiyatro sanatçısı Maria Maschenha misafir sanatçı olarak sahnede rol aldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!