Özlenen siyaset

Güncelleme Tarihi:

Özlenen siyaset
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 10:29

Geçen hafta Hürriyet Avrupa’nın merkezi olan Frankfurt’a uğradım. Sokaklar, siyasetçilerin afişleriyle dolu. Türklerin yoğun yaşadığı mahallelerde ise Türkiye kökenli adayların resimlerini görüyorsunuz.

Haberin Devamı

Aynı gün Hürriyet’in iç sayfalarında bir fotoğraf dikkatimi çekti. Farklı partilerin, farklı siyasetlerin Türkiye kökenli dört adayı elele vererek “Oylarınızı bekliyoruz” mesajı vermişlerdi. Doğrusu o fotoğraf çok hoşuma gitti. Hangi meslektaşım çektiyse eline sağlık. Elele vererek resim çektiren siyasetçilerimizi ise kutluyorum. Son derece “medeni” ve “ders verir nitelikli” bir fotoğraf...

Çünkü o fotoğraf, “çirkin siyaset” yapanlara, rakibine “bel altından” saldıranlara gösterilmeli. Çünkü o fotoğraf, “barış” mesajı içeren, ama bir o kadar da “biz biriz ama farklıyız” görüşünü içerdiği için okullarda “temiz siyaset” başlığı ile gösterilmeli.

Hessen Eyaleti seçimlerine katılan bu dört siyasetçimizi de yakından tanıma fırsatı buldum. Zaten kendilerinden “farklı bir tutum” beklenemezdi. Her biri kendi alanında başarılı ve çalışkan.

XXX

Haberin Devamı

Yeşillerin 9’uncu sırasından seçimlere katılan Mürvet Öztürk, bir müddet Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda da görev yaptı. Kadınlar konusuna olan hakimiyeti ve bu alanda verdiği mücadeleye yakından şahit oldum. Eminim Mürvet, Hessen Meclisi’nde de başarılı olacak.

CDU’nun 67’ini sırasından seçimlere katılan İsmail Tipi ile uzun yıllar Hürriyet’te mesai arkadaşlığı yaptık. Gazetemizin en başarılı muhabirlerindendi. Siyasete girmesine sevindim. Onu da başaracaktır.

FDP’nin 23’üncü sırasından seçimlere katılan Yankı Pürsün ise, Doğan abimizin oğlu. Doğan Pürsün, yılarca Hürriyet’in sayfalarında “emeklilik” üzerine yazılar yazdı. Yankı ise, bu mücadeleyi babasından devralmış görünüyor.

SPD’nin 28’inci sıra adayı Turgut Yüksel ise, artık “tecrübeli” bir politikacı. Yaptıkları, yapacaklarının göstergesi. Yüksel ile KKTC’ye yaptığımız bir ziyarette bol bol konuşma fırsatı bulmuştum. Onun, Almanya’da siyaset içinde kalması gerektiğini düşünenlerdenim. Başarılı olacağına inancım tam.

Hessen Eyaleti’nde sandık başına 18 ocakta gidilecek. Ama bu seçim şimdiden “siyaset tarihi”nde ki yerini aldı. Bu seçim, “Elele” veren dört siyasetçimizin fotoğrafı ile hatırlanacak. 21’inci yüzyılda siyasetin nasıl yapılacağını bize gösteren bu fotoğraf, uzun yıllar hafızamızda ki yerini koruyacak.

MESUT NEREDE OYNASIN?

Haberin Devamı

Geçen hafta sizlere bir soru sormuştum. Tekrarlıyorum. Avrupa’da yetişen “çifte vatandaşlı” gençlerimiz, bulunduğu ülkenin mi, yoksa Türkiye’nin mi milli takımında oynamalı? Çok sayıda cevap geldi. Bu kez somut bir örnekle bu sorumu tekrarlıyorum. Almanya’nın Werder Bremen takımında oynayan 20 yaşındaki Mesut Özdil’e, hem Almanya, hem de Türkiye teklif götürdü. Mesut hangi takımı tercih etmeli? Türkiye kökenli bir futbolcu, bir Avrupa ülkesinin milli takımında top koşturursa, ana yurdunu daha iyi temsil edebilir, gururumuz olur diyenler var. Avrupa’nın iyi şartlarında yetişmiş bir futbolcu, Türkiye adına top koşturursa, ülkesine daha faydalı olur diyenler var. Siz ne diyorsunuz? Cevabınızı zlule@skynet.be adresine bekliyorum.

MELİKOFF’U KAYBETTİK

Haberin Devamı

Strasbourg’da uzun yıllar birlikte olduğumuz, Türkoloji dünyasının en önemli isimlerinden olan İrene Melikoff, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. O bizim, “Melikoff Annemizdi”. Alevilik ve Bektaşilik üzerine yaptığı çalışmalarla, ardında büyük bir hazine bıraktı. Bir de bizim bitmeyecek olan sevgimizi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!