Özkan'ın sözleri tartışma yarattı

Güncelleme Tarihi:

Özkanın sözleri tartışma yarattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 10:32

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Aygül Özkan’ın, okullarda dini sembollerin kaldırılması önerisi tartışmalara yol açtı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Aygül Özkan’ın, okullarda dini sembollerin kaldırılması önerisi tartışmalara yol açtı. CDU Genel Sekreteri Hermann Gröhe, haçın Alman kültüründeki Hristiyanlık gücünün bir işareti olduğunu belirtti. CDU bünyesinde kurulan "Angajmanlı Katolikler Çalışma Grubu" (AEK) sözcüsü Martin Lohmann, bir Müslüman politikacının CDU’da Aşağı Saksonya eyaletinde bakan olması denemesinin şimdiden başarısızlığa uğradığını öne sürerek, haçın herhangi bir aksesuar olmadığını söyledi.

Özkan yetkisini aştı

Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Stefan Müller de, Özkan’ın, Türkiye’nin AB üyeliği için yürüttüğü müzakerelerin ucu açık sürdürülmesinden yana olduğunu belirterek, Türkiye’ye "imtiyazlı ortaklık" verilmesi önerisine karşı çıkmasını da eleştirdi. Bild gazetesi de, CDU’nun gençlik teşkilatı niteliğindeki "Schüler Union" (Öğrenciler Birliği) Genel Başkanı Younes Ouaqasse’nin, Özkan’ın yetkisini aştığını ve bu nedenle bakanlığa getirilmemesi gerektiğini söylediğini yazdı.

Başörtüsü için de geçerli

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı olan Berlin eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit da, okullardan dini sembollerin uzaklaştırılması önerisinin CDU içinde bu kadar yoğun şekilde tartışılmasının, Özkan’ın, bu partinin programına uymadığını gösterdiğini söyledi. Öte yandan Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, "Aygül Özkan’ın okullarda dini sembol bulundurulmaması gerektiği şeklindeki görüşüne katılıyoruz. Bu, sınıf odalarındaki haçlar kadar başörtüsü için de geçerli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!