Özkan: Anadilsiz olmaz

Güncelleme Tarihi:

Özkan: Anadilsiz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 17:44

Almanya'nın Hannover kentinde CDU Linden parti örgütününün geleneksel yeni yıl resepsiyonuna katılan Aşağı Saksonya Eyaleti Aile, Kadın Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan anadilin önemine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hannover kentinde CDU Linden parti örgütünün geleneksel olarak düzenlediği yeni yıl resepsiyonun 20.si Linden 07 Kulübü'nün tesislerinde gerçekleşti. Aşağı Saksonya Eyaleti Aile, Kadın Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan'ın onur konuğu olarak katıldığı resepsiyona, Şura Başkanı Avni Altıner, MÜSİAD Aşağı Saksonya Başkan Yardımcısı Turan Sönmez, Ramazan Salman'ın yanı sıra 100'e yakın konuk hazır bulundu. Resespsiyonun açış konuşmasını CDU Linden parti teşkilat başkanı Gabriele Steingrubu yaparak 2011 yılı belediye seçimleri çerçevesinde CDU'dan 1. sıradan meclis üyesi adayı Muammer Duran'ı konuklara takdim etti

ÖZKAN: ANA DİLSİZ OLMAZ

Daha sonra konuşma yapmak üzere sahneye gelen Aşağı Saksonya Eyaleti Aile, Kadın Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan ana dilin önemi ile konuşmasını başladı. Özkan, “Anadili eksik olan aile bireylerinin iyi bir Almanca öğrenmelerini beklemek hata olur. Aileler ilk olarak çocuklarına anadillerini en iyi şekilde öğretmeli ve mümkün olduğunca eğitim hayatına çabuk adapte etmeliler. Ana okullarının önemi küçümsenmemelidir” dedi.

ALMAYA KALİFİYE GÖÇE MAHKUM

Aşağı Saksonya Eyaleti Aile, Kadın Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan Alman nüfusunun giderek yaşlandığını belirterek kalifiye göçe açık olmaları gerektiğini söyledi. Özkan, “Kalifiye göçe açık olmalıyız. Fakat bu göçü gerçekleştirirken yabancı diplomaları tanımalıyız. Ben parti kurultayımda bunu dile getirdim. Yurtdışında doktor olup burada diploması tanınmadığı için taksicilik yapan insanlar var. Bunu artık aşmamız gerekiyor. Benim ismim yabancı diye bana ayrımcılık uygulanmamalı. İsmin yabancı diye Alman'ın rakibi değilim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!