Özil Almanların sevgilisi

Güncelleme Tarihi:

Özil Almanların sevgilisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 14:21

Dünya Kupası’nda Almanya’yı 2. tura çıkaran golü atan Mesut Özil, Almanların sevgilisi oldu. Alman Abendzeitung gazetesi Mesut Özil’in neleri sevdiğine, nasıl yaşadığına tam sayfa yer verdi.

Haberin Devamı

MÜNİH’te yayınlanan “Abendzeitung” gazetesi Mesut Özil’e tam sayfa ayırdı. Gazete, Almanya’yı nefis golüyle 2. tura çıkaran Mesut Özil’in Alman futbol taraftarlarının kalbinde taht kurduğunu yazdı. Chelsea, Arsenal London, Manchester City, Juventus Turin, FC Sevilla gibi daha bir çok takımın Mesut Özil’in peşinden koştuğunu yazan gazete, Özil’in özel yaşamıyla ilgili şunları yazdı: “Özil Bremen kentinde, merkezi ve güzel yerde oturmak isteyen gençlerin kaldığı Schwachhausen semtinde güzel bir teras katta oturuyor. Evine giren gazeteciler çok düzenli olduğunu söylüyor. Özil’in Alman milli takımında oynayıp oynamayacağı uzun süre merak konusu oldu. Türk milli takımı Özil’i kadroya almak için çok uğraştı. Alman milli takım menejeri Oliver Bierhoff bizzat Bremen’e gelerek Mesut Özil’le özel görüştü ve bu güzel geçen görüşmeden sonra Mesut Özil, Alman milli takımında kaldı.

Haberin Devamı

Menemen ve fanta
Mesut Özil’in en çok sevdiği yemek Türk mutfağına ait olan menemen, en çok sevdiği içecek ise fanta. Yemek yerken de fanta içiyor. Özil’in anne babası Karadeniz sahilindeki Zonguldak’tan. Özil de tatillerde Zonguldak’a gidiyor ve akrabalarını ziyaret ediyor. Bu yaz da Zonguldak’a gitmeyi planlıyor. Özil aynı zamanda dindar biri. Maç başlamadan önce ellerini havaya doğru açıp dua ediyor. Sevgilisi Anna Maria da İslam dinini seçerek, Melek adını aldı ve artık domuz eti yemiyor. Özil, Jan Delay ile Dünya Kupası’ndan önce “201Ö yılı arasından” adlı bir rap parça yaptı. Ö, Özil’i temsil ediyor.


Buzdolabı dolu
Mesut Özil hiç supermarkete gitmiyor, ama buzdolabı tıka basa dolu. Babası Mustafa Özil, “Biz onun için buzdolabını dolduruyoruz” diyor. 6 kişilik Özil ailesinin reisi baba Mustafa Özil. Aile Gelsenkirchen kentinde oturuyor. Anne Gülizar, kardeşi Mutlu, kızkardeşi Neşe ve Duygu Mesut’un en çok güvendiği insanlar. Özil sıcak aile yuvasını seviyor. Nike’nin reklam ortağı olan Özil, Dünya Kupası’ndan önce Franc Ribery ve Wayne Rooney’le aynı seviyedeydi.


Özil’in sol ayağı çok güçlü. Topu çok iyi tutuyor, zaman ve mekan algısı çok yüksek. Menejeri İran kökenli Alman vatandaşı Reza Fazeli, Dünya Kupası’ndan önce Özil’in sözleşmesini uzatmak için çok çalışan Werder Bremen Kulübü Başkanı Klaus Allofs’u hep geri çevirdi. Reza Fazeli, Özil’le büyük pazarlık yapmak istiyor.

Haberin Devamı

13 gol
Mesut Özil federal ligte 13 gol attı, ama 38 golün pasını verdi. Çok sade ve yerden paslar atıyor, ama her an sürpriz yapabiliyor. Özil, Golf GTİ marka otomobil kullanıyor, bununla ailesinin yanına gidiyor. Mesut Özil Youtube’da da rekor kırıyor. Onun en güzel çalım ve golleri 176 bin kez tıklandı. Özil’in örnek aldığı oyuncu ise Zinedine Zidane.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!