Özgürlük için gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Özgürlük için gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 15:37

Vergi kaçırdığı için 17 aydır hapiste cezasını çeken Uli Hoeness, özgürlük için gün saymaya başladı. Hoeness şartlı tahliyeden faydalanmak için başvurdu.

Haberin Devamı

Alman futbolunun efsane ismi ve Bayern Münih'in eski başkanı Uli Hoeness, vergi kaçırmaktan aldığı 3 yıl altı aylık hapis cezasının 17 ayını tamamladı. Hoeness, şimdi Mart ayında şartlı tahliye hesapları yapıyor.

Alman Ceza İnfaz Yasası gereği mahkemeye başvuran Hoeness, cezasının yarısını tamamladıktan sonra şartlı tahliye istedi.

Hoeness'in başvurusu kabul edilirse, 2 Mart'ta cezasının yarısı tamamlanacağından bu tarihten itibaren tahliye olabilecek.

Bavyera Eyaletin'de son beş yılda cezasının yarısını tamamlayan bin 67 hükümlü şartlı tahliyeden yaralandı. Bu nedenle Hoeness'in de aynı haktan yararlanacağı sanılıyor. Hafta sonları evde kalan Hoeness, hafta içi de Bayern Münih alt yapısında gönüllü olarak çalışıyor. Hoeness haftanın beş günü de cezaevinde geceliyor.

Hoeness mahkemeyle yaptığı anlaşma gereği şimdiye kadar 50 milyon Euro vergi ödedi. Hoeness, 30 milyonu vergi, 17 milyonu faiz ve üç milyonu da kilise vergisi olmak üzere bu yıl tam 50 liyon Euro ödedmek zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!