Özel Türk okulları ve ”paralel toplum” tartışması

Güncelleme Tarihi:

Özel Türk okulları ve ”paralel toplum” tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 16:55

Almanya’da yayımlanan Frankfurter Rundschau gazetesi, ülke çapında geçen 5 yıl içinde 7 özel Türk okulunun açıldığını, bunun ülkede ”paralel toplum” oluştuğu şeklindeki tartışmaları da beraberinde getirdiğini yazdı.

Haberin Devamı

Canan Topçu tarafından ”Açık paralel toplum” başlığıyla yayımlanan haberde, ”Alman şehirlerinde geçen 5 yıl içinde 7 özel Türk okulu açıldı.Oulları açanlar, özellikle Türk çocuklarına böylece iyi bir eğitimin ve topluma uyumları yolunun açıldığını belirtiyor. Bazı kişiler ise bu okulları, ülkede paralel toplum yaratılmasını teşvik ettiği gerekçesiyle eleştiriyor.

Türk ailelerinde de görüşler farklı. Bazıları bunu çocukları için iyi bir eğitim imkanı olarak görürken, diğerleri bu okullara karşı çıkıyor” denildi. uzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Aile ve Uyum Bakanı Armin Laschet, söz konusu özel okulları desteklerken, Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED) Başkanı Berrin Alpbek, Alman toplumu içinde ”paralel toplum” oluşmasını teşvik ettiği gerekçesiyle karşı çıktı.

Almanya’daki özel Türk okullarının da kısaca tanıtıldığı haberde, Berlin’in Spandau ilçesindeki TÜDESB okulu ve Stuttgart kenti yakınlarındaki Bad Cannstatt’ta bulunan Bil özel okulunun 2004 yılında, Paderborn kenti yakınlarındaki Eringerfeld özel okuluyla Mannheim kentindeki Sema adlı okulun 2006 yılında, Köln kentindeki Dialog adlı okulla Hannover kentindeki VIB okulunun 2007 yılında, Hamburg’un Barmbek semtindeki Alsterring-Gymnasium adlı okulun da 2008 yılında eğitime başladığı ifade edildi. aberde, Frankfurt kentinde de özel bir Türk okulunun açılması yönünde lanların bulunduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!