Özdemir Türk yargısını savundu

Güncelleme Tarihi:

Özdemir Türk yargısını savundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 18:02

Almanya'nın Yeşiller Partisi'nden Türk kökenli Avrupa Parlementosu milletvekili Cem Özdemir, Türk yargısının Marco olayında takındığı tutumu savundu.

Haberin Devamı

Saksonya gazetesine bir makale yazarak bu konudaki görüşlerini açıklayan Özdemir, "Haklı gerekçelerle eleştirdiğim Türk yargısı Marco olayında Avrupa hukuk normlarına uygun davranmıştır" dedi. Türk Ceza Yasası'nın 103. maddesinin 14 yaşından küçük çocuklarla cinsel temas kurulmasını yasakladığını belirten Özdemir, Marco olayının da bu çerçevede algılanması gerektiğini ifade etti. Türk ceza hukuk sisteminin 2005 yılından beri Avrupa Birliği yasalarına uyumlu olduğunu kaydeden Yeşiller Partisi milletvekili, Almanya tarafından uygulanan medya baskısının Marco'ya yardımdan çok zarar getirdiğini de sözlerine ekledi. Cem Özdemir Türk hukukçularının bağımsızlıklarını dile getirmelerinin şaşırılacak bir şey olmadığını vurgulayarak, sorunun medya aracılığıyla değil, diplomatik kanallardan çözülmesi için girişimlerde bulunulması gerekliliğine değindi.
Bu arada Marco'nun yaşadığı kent olan Uelzen kilisesinde perşembe günü Marcos için bir tören düzenleneceği açıklandı. Kilisenin rahibesi Esther Insel, düzenlenen törende Marco için mumlar dikileceğini ve dua edileceğini bildirdi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Insel, "Manco'nun annesi oğluna yakın olmak için tekrar Antalya'ya gitti. Marco'nun babası da duruşmayı izlemek için Antalya'ya uçacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!