OYUNCULUĞUNU İSPATLADI

Güncelleme Tarihi:

OYUNCULUĞUNU İSPATLADI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 21:29

"Anne Frank'ın Günlüğü" adlı tek kişilik tiyatro oyunuyla kaliteli bir çalışmaya imza atan Aslı Bayram, Alman seyircileri fethetmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Almanya güzeli Aslı Bayram sanat dünyasındaki yerini giderek sağlamlaştırıyor. Aslı Bayram, son olarak Lüksemburg'daki Esch Tiyatrosu'nda, geçen 24 Ekim'de sergilediği "Anne Frank'ın Günlüğü" adlı tiyatro oyununda gösterdiği başarıyla büyük takdir topladı.

Hitler döneminde Yahudilere uygulanan soykırımı günlüğüne satır satır işleyen Anne Frank'ın yaşadığı dramı sahneye taşıyan tek kişilik oyunun Lüksemburg'taki prömiyerinde yaklaşık on dakika kadar ayakta alkışlanan Aslı Bayram, aynı oyunla önümüzdeki ay Frankfurtlu tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun kendisini de çok etkilediğini söyleyen Bayram "Anne Frank günlüğünde, hoşgörüsüzlüğe, dışlanmaya, nefrete ve küçümsenmeye karşı haykırıyor. Bu sesi herkesin duyması ve hissetmesi gerek" diyerek Anne Frank'ı sahnede canlandırmanın kendisini onurlandırdığını söyledi.

Avusturya, Hollanda ve İsviçre'nin yanısıra İngilizce versiyonu hazırlanarak Amerika'da da sergilenmesi planlanan oyun ile Lüksemburg'tan sonra Uluslararası Tiyatro Festivali'nde de sahne alan Aslı Bayram, 2005 yılında Almanya Güzeli seçilmişti. "Anne Frank: Das Tagebuch" adlı oyunu 15 ile 20 Ocak tarihleri arasında, Union Halle Frankfurt'ta, her akşam saat 20.00'de izlemek mümkün. Biletler rezervasyonu için telefon: 069/13 40 400.

Basından yorumlar

Journal
Aslı Bayram tek kelimeyle mükemmel. Anne'yi oynarken yaşıyor!
d'Wort
Kusursuz bir oyunculuk, olağanüstü bir duyarlılık ve şahaser bir diksiyon.
La Voix
Aslı Bayram tek kelimeyle mükemmel.

Anne Frank kimdir?

Anne Frank, Yahudi kökenli Frank ailesinin ikinci çocukları olarak 12 Haziran 1929'da Frankfurt'ta doğdu. Geçimini bankacılık yaparak sağlayan babası Otto Frank, 17. yüzyılın köklü ailelerinin birinden geliyordu. Annesi Edit Hollander Frank da yine Frankfurt'un önde gelen ailelerinden birinin mensubuydu.

1930'ların ilk yılları Frank ailesi için dramatik bir sonun başlangıcı oldu ve Anne Frank, henüz dört yaşındayken ailesiyle birlikte Amsterdam'a göç etti. Hollanda'nın işgali sırada binlerce Yahudi gibi bir depoya sığınarak yaşamını gizliden gizliye sürdürdü ancak bir ihbar üzerine yakalanarak toplama kampına gönderildi ve 1945 yılının Mart ayında öldü.

Hollandalı bir aileyle birlikte yaşadığı sığınakta tuttuğu günce, savaş bittikten sonra bulunarak yayınlandı ve Anne Frank ismi bir anda Yahudi soykırımının vardığı boyutları anlatmak açısından simgeleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!