Oyuncu Timur Ülker, ilik bağışçısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Oyuncu Timur Ülker, ilik bağışçısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 09:57

Almanya’da RTL televizyonunda yayınlanan gençlik dizisi GZSZ ile üne kavuşan Timur Ülker, ilik bağışçısı oldu.

Haberin Devamı

TİMUR Ülker, yaklaşık 5 yıl önce diğer GZSZ oyuncuları ve yapımcı ekiple birlikte kemik iliği bağışına destek vermek amacıyla Alman Kemik İliği Bankası’nın (DKMS) kampanyasına katıldı. Geçtiğimiz haftalarda ise kemik iliği nakli bekleyen bir hastayla kendi kemik iliği örneklerinin uyuştuğu haberi geldi. DKMS’den bağışçı olup olmayacağı yönündeki daveti kabul eden Ülker, narkoz altında yarım saat süren bir operasyonun ardından, acil kemik iliği bekleyen hastaya bağışta bulundu. Dresden’de gerçekleşen operasyonunun ardından konuşan Ülker, şunları söyledi:

SET SAATLERİ ONA GÖRE UYARLANDI
“Beş yıl önce dizi çekimlerinin yapıldığı Babelsberg stüdyolarında 500’e yakın kişiyle birlikte donör olmuştum. Beş yıl sonra Potansiyel donör olduğuma dair bir telefon aldım ve hemen kabul ettim. Bunu ön muayeneler ve kapsamlı bir tıbbi kontrol izledi. Her şey yolunda gitti. Ailem de arkadaşlarım da bağışçı olma isteğimi çok destekledi. GZSZ’deki çekim programları bile benim için uyarlandı. Böyle bir bağışı tekrar yapabilirim. Bu bağışın benim için anlamı çok büyük. Umarım en az 70 ya da 80 yaşıma kadar yaşadığımda, bir insanın hayatını kurtardığımı ya da en azından kurtarmaya çalıştığımı ve bunun için elimden gelen her şeyi yaptığımı söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

İLİK BAĞIŞI NASIL OLUYOR?
Hayati öneme sahip kök hücreleri bağışlamanın iki farklı yöntemi bulunuyor. Periferik kök hücre toplama ve kemik iliği nakli. Günümüzde vakaların yüzde 90’ında gerekli kök hücreler artık kan dolaşımından alınabiliyor. Ancak hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak, bazı durumlarda donörün genel anestezi altında bel kemiğinden alınması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!