"Oyuncaklarımı çok özledim"

Güncelleme Tarihi:

Oyuncaklarımı çok özledim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 10:20

Charite’de doktorların ikinci görüş alınmadan bacağını kesmek istedikleri Tuana, mahkeme kararının ardından hastaneden taburcu oldu. Minik Tuana’yı evinde ilk ziyaret eden Sağlık Müsteşarı Emine Demirbüken Wegner, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

BERLİN Charite Hastanesi doktorlarının acilen ameliyat edilip bacağının kesilmesini istedikleri Tuana, mahkeme kararı ile hastaneden taburcu edildi. Altı yaşındaki Tuana Adanur’u evinde ilk ziyaret eden ise Berlin Eyalet Sağlık Müsteşarı Emine Demirbüken-Wegner oldu. Demirbüken Wegner, Adanur Ailesi’nin Kreuzberg’deki evlerine giderek hem aileye hem de küçük Tuana’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu. Müsteşar Demirbüken, küçük Adanur’a oyuncak ve kitap hediye etti.

MAHKEME KARARININ ARDINDAN
Bacağında tümör bulunan ve geçen şubat ayından beri de tedavi gören Tuana’nın ameliyat edilip bacağının kesilmesini isteyen doktorlar, baba Selim Adanur’un ikinci görüş alma isteğini reddetmişti. Baba Adanur’un ikinci görüşte ısrar etmesi üzerine doktorlar, önce imamları devreye sokmuş ardından da Berlin Gençlik Dairesi’ne haber verip babanın kızını hastanede kaçıracağı ihbarında bulunmuştu. Aynı doktorlar, kızın ameliyatı için gerekli izni almak için de baba hakkında dava açmıştı. Geçtiğimiz hafta görülen davada mahkeme doktorların talebini ret etmiş ve babanın ikinci görüş alma hakkının bulunduğuna hükmetmişti.

AİLENİN HEP YANINDAYIM
Hürriyet Gazetesi’nde Tuana’nın haberi çıktıktan sonra derhal devreye girip baba Selim Adanur ile temasa geçen Müsteşar Demirbüken, ardından da hastane yönetimi ile konuşup sorunu çözümüne yardımcı olmuştu. Demirbüken Wegner, “Ben sağlık senatörüyüm ama o hastane benim müsteşarlığıma bağlı değil. Ben müsteşarlık görevimin dışında anne duyarlığı ile derhal harekete geçtim. Tuana’nın sağlığı her şeyden önce gelir. Hastanede çıktığını öğrenince de hemen eve gelip onu görmek istedim. Bundan sonra da hep ailenin ve Tuana’nın yanında olacağım. Münster’de tedavisine devam edecek. Tedaviyi yakından takip edeceğim” dedi.

OYUNCAKLARINI ÖZLEMİŞ
Müsteşar Demirbüken’in ilgisinden ve yardımından dolayı çok sevindiklerini söyleyen Selim Adanur, “Emine Hanım bizi hiç yalnız bırakmadı. Haber Hürriyet’te yayımlanınca benden ayrıntılı bilgi aldı. Hastane yönetimiyle görüştü. Bizleri bir araya getirdi. Ardından bu hastalıkla ilgili tecrübesi olan insanlarla temasa geçti. Onun çabası ve yardımı bize moral oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!