Oy hakkına el atacağız

Güncelleme Tarihi:

Oy hakkına el atacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2009 11:04

Almanya’nın Münih kentinde seçim turuna çıkan Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, DİTİB’e bağlı Pasing Camii'ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Burada dernek yetkilileri ve vatandaşlarla görüşen Cem Özdemir, 27 Eylül’de yapılacak olan genel seçimlerde partisine destek verilmesini istedi. Yeşiller olarak göçmenlerin oy hakkına sahip olmalarını öteden beri savunduklarını dile getiren Özdemir, demokratik olmayan uygulamayı kaldırmak için federal mecliste çoğunluğa sahip olmak gerektiğini söyledi.

İktidar ortaklığı durumunda ilk el atacakları konuların başında göçmenlere oy hakkı olacağını vurgulayan Özdemir, "Birlik Partileri ile SPD’nin oluşturduğu Koalisyon Hükümeti, Türkler açısından hiç iyi sonuçlar vermedi. Aile birleşimine dil sınavı adıyla kısıtlamalar getirildi. Türkiye’deki Almanca kurslarının kişiye hiç bir faydası yok. Bu kurslar Almanya’da verilmeli. Mesele üzüm yemek mi bağcı dövmek mi?

Gerçekçi çözüm Alman vatandaşlığı

Cami ziyaretinden sonra büyük bir salonda Yeşil seçmenlere seslenen Cem Özdemir, yeni hazırlanan parti programlarına "Toplumsal Sözleşme" adı verdiklerini kaydeden Özdemir, insana yakın, çevre dostu, bilinçli tüketim ve uzun vadeli ekonomik uygulamalarla dört yıl içerisinde işsizlik rakamını bir milyon azaltacaklarını dile getirdi.

Bochum'da da Albert Schmidt Haus'taki seçim toplantısına katılan Özdemir, göçmenlere yerel seçim hakkı için anayasa değişikliği gerektiğini hatırlatarak, bu konuda gerçekçi çözümün Alman vatandaşlığına geçmek olduğunu söyledi. Anayasa değişikliği için Federal Mecliste üçte iki çoğunluk gerektiğini belirterek, bunu şu anda sağlamanın olanaklı olmadığını anlattı. Yeşiller olarak Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılması için çaba harcayacaklarını bildiren Özdemir, opsiyon modelinin kaldırılmasından yana olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!