Oturum için daha ne istenir?

Güncelleme Tarihi:

Oturum için daha ne istenir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 10:13

Eşi Malatya’da dil kursuna gitti, sınavı geçti. Ancak Almanya Başkonsolosluğu Almanca’yı yeterli bulmadığı gerekçesiyle vize vermiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN Mainz kentinde yaşayan 42 yaşındaki Malatyalı Muharrem Merdanoğlu, Türkiye’de yaşayan eşi ve 3 çocuğunu Almanya’ya getirtmek için çaba sarfediyor.


Eşi Emine Merdanoğlu’yla 17 yıllık evli olan Muharrem Merdanoğlu, “Yaklaşık 10 yıldır Almanya’da yaşıyorum. Eşim ve 3 çocuğum Türkiye’de Malatya’da yaşıyor. Bir Alman inşaat firmasında dekorasyon işçisi olarak çalışıyorum. Kazancım oldukça iyi. Ancak buna rağmen eşim Emine ile çocuklarım Özal Furkan, Enes Özkan ve Senanur’a bir türlü vize verilmiyor“ dedi.


DİL KURSUNU GEÇTİ
Eşinin Malatya’da Almanca dil kursuna gittiğini belirten Merdanoğlu, “Eşim 40 yaşında ve bu yaşına rağmen 3 ay boyunca kursa gitti. Kendini ifade edebilecek kadar Almanca öğrendi. Ankara’da Goethe Enstitüsü’nde Almanca dil sınavına girdi ve sınavı başarıyla vererek sertifikasını aldı. Ancak vize için Ankara’daki Alman Konoslosluğuna gittiğinde Almanca’sını yeterli bulmadıkları gerekçesiyle vize vermediler. Daha sonra yine başvuruda bulunduk ancak yine red geldi. En son vize talebimiz de red geldi. Eşim de sürekli Ankara’ya gidip gelmekten ve red almaktan usandığı için oradaki memurla sorun yaşamış. Konsolosluktaki iki memur, ’Almanca dil sınavına sizin yerinize başkası girmiş ve sertifikayı almış. Bu sertifikanın size ait olduğuna inanmıyoruz’ diyerek eşimi sahtekarlıkla suçlamış. Psikolojik sorunları olan eşimde kızarak, ’Siz öyle diyorsanız, öyledir. Kursa da gitmedim, sınavada girmedim“ diyerek sitem ederek çıkıp gelmiş. Sonunda vize talebi yine reddedildi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!