Otoyol ücretine bakanlar kurulu onayı

Güncelleme Tarihi:

Otoyol ücretine bakanlar kurulu onayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 16:49

Almanya'da tartışmalı otoyol ücreti yasa tasarısı bakanlar kurulundan geçti.

Haberin Devamı

Alman hükümeti, 2016 yılından itibaren araç sahiplerinden otoyol ücreti alacak. Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU) tarafından hazırlanan yasa tasarısı, aylarca süren tartışmalardan sonra bugün (çarşamba) Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Onay kararından memnun olduğunu belirten Dobrindt, ücretin adil ve gerekli olduğunu hatırlatarak yeni yasanın Alman sürücülere yük olmayacağını vurguladı.

Otoyol ücretiyle yılda 500 milyon Euro ek gelir elde etmeyi planlayan Dobrindt, kazanılan her Euro'nun yol ağına yatırım olarak gireceğini belirtti.

YASA NE GETİRECEK?
Tasarıya göre yerli ve yabancı plakalı araçlar otoyol ücreti ödeyecek. Ancak Almanya'da araç vergisi ödeyen yerli plakalı araç sahipleri bu ücreti vergiden düşecek. Yerli plakalı araçlar için ek bir yük gelmeyecek.

Haberin Devamı

AB'DEN ELEŞTİRİ GELDİ
Alman hükümetin koalisyon üyesi SPD tarafından yapılan açıklamada, otoyol ücreti için henüz yeşil ışık verilmediğine dikkat çekerek, yasama sürecinin zor geçeceğini ifade etti.
SPD partisinin Ulaştırma Politikaları Sözcüsü Sören Bartol, tasarıyı eleştiren AB komiseri Violeta Bulc'a değinerek konuyla ilgili birçok sorunun henüz çözülmediğini açıkladı.

CSU KARARLI
Alman basınına konuşan CSU Başkanı Horst Seehofer ise, gelen eleştirilerin yapıcı olmadığından ve muhalefetin çözüm yaratmak yerine sorun ürettiğinden yakındı. Seehofer, Bakan Kurulu'nun kararlaştırdığı otoyol ücretinin mutlaka hayata geçirileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!