Ototren başladı

Güncelleme Tarihi:

Ototren başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2006 00:00

Türkiye’ye OptimaTours ototren seferleri başladı. İlk ototren 109 yolcu 70 arabayla Avusturya’nın Villach kentinden Edirne’ye hareket etti. Seferler 27 Kasım’a kadar sürecek.

Haberin Devamı




Ototren seferleri başladı
Avusturya’nın Villach tren istasyonundan Edirne’ye ototren seferleri başladı. Optima Tours’un 17 yıldır düzenlediği bu sezonun ilk ototreni 109 yolcu 70 arabayla Villach’tan hareket etti. Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan güzergahını izleyen ototren yaklaşık 30 saatlik bir yolculuktan sonra Edirne’ye ulaşıyor. Villach-Edirne arası uzaklık bin 424 kilometre.

Tören düzenlendi

Villach tren istasyonunda törenle yolcular törenle trene alındı. Törene güzergah üzerindeki ülkelerin demiryolları yetkilileri katıldı. Optima Tours şirketi Müdiresi Renate Menoni-Sverko, geçen yıl 45 bin üzerinde yolcu ve yaklaşık 16 bin araç taşıdıklarını söyledi.

Sadece Bulgariztan içn vize ödeniyor

AB ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları sadece Bulgaristan için 45 Euro (gidiş-dönüş) vize ücreti ödüyor. Bulgar vizesi sınırda alınıyor. AB üyesi ülke vatandaşlarına ise Bulgaristan’da vize gerekmiyor. Villach Edirne arası ototren seferleri mayıs sonuna kadar salı ve cumartesi günleri yapılıyor.

Haziran ayından itibaren çarşamba hariç her gün karşılıklı sefer yapacak. Ücretler sezon, hafta içi ve sonu seferlerine göre değişiyor. Tek yön düşük sezonda kişi başına 98 Euro, otomobil ücreti ise 219 Euro.

Erkan MISIRLI / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!