Otoparklar ateş pahası

Güncelleme Tarihi:

Otoparklar ateş pahası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 10:50

Havaalanlarında otopark ücretleri üzerine yapılan araştırmada Avusturya ve Almanya havaalanları en pahalısı çıktı. Münih ve Viyana havaalanlarında otopark ücretlerinin New York’tan daha pahalı olduğu sonuçlandı.

Haberin Devamı

HAVAALANLARINDA otopark ücretlerinin ateş pahası olduğu belirlendi. 17’si Almanya, 11’i başka ülkelerdeki havaalanı otopark ücretleri araştırmasında en pahalısı Avusturya ve Almanya havaalanları çıktı. Travel 24 adlı seyahat şirketinin yaptığı kıyaslamalı araştırmada, Almanya’da havaalanında bir haftalık otopark ücretinin Tunus’taki bir haftalık tatil ücretine denk düştüğü kaydedildi. Münih havaalanında bir haftalık park ücretinin 250 Euro’ya kadar çıktığı belirlendi. Stuttgart havaalanının bir haftalık otopark ücretinin 203 Euro, Köln havaalanının 154 Euro tuttuğu belirtildi. Almanya’da 17 havaalanında bir hafta için ortalama 97 Euro otopark ücreti alındığı kaydedildi.

En pahalısı Viyana
Avusturya’nın Viyana havaalanında bir haftalık otopark ücretinin 588 Euro’ya kadar çıktığı belirlenirken, Londra’nın Heatrow havaalanında ise 156 Euro, Tokyo’da 128 Euro, Zürih’te 151 Euro olduğu belirtildi. Almanya havaalanlarında kısa süreli park yerlerine arabasını 24 saat bırakanlara park ücretinin çok daha pahalıya geldiği kaydedildi. Berlin’de Tegel havaalanında kısa süreli park yerine 24 saat park ücretinin 140 Euro’ya, Düsseldorf’ta 172.50 Euro’ya malolduğu belirtildi. Bu nedenle aracını uzun süreli havaalanı otoparkına bırakmak isteyenlerin kısa süreli park yerlerine park etmemesi uyarısı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!