Otobüste çok çirkin ırkçı saldırı: Göçmen kadının yüzüne tükürdü!

Güncelleme Tarihi:

Otobüste çok çirkin ırkçı saldırı: Göçmen kadının yüzüne tükürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 11:56

Almanya’da kaçak göç ve sığınmacı tartışmalarına paralel olarak göçmen kökenlilere dönük saldırılar da arttı. Başkent Berlin’de bindikleri otobüste eski hayat arkadaşıyla kavga eden 36 yaşında bir Alman kadın, müdahale etmediği halde koltuğunda oturan göçmen kökenli bir kadına ırkçı hakaretlerde bulunup yüzüne tükürdü.

Haberin Devamı

ELİYLE kafasına vurduğu 22 yaşındaki göçmen kökenli kadını kolundan tutarak sürükleyen saldırgan kadının otobüs durağında polis tarafından yakalanarak ifadesine başvurulduğu açıklandı. Alkollü olduğu saptanan kadının saldırdığı göçmen kökenli hamile kadının ambulansla hastaneye götürüldüğü ve muayene edildikten sonra eve gönderildiği de belirtildi.

‘PİS YABANCI’, ‘YABANCI DOMUZ’...
Eski Doğu Almanya sınırları içinde oluşturulan yeni eyaletlerden Mecklenburg-Vorpommern’de Hansa Rostock Futbol Kulübü taraftarları, aynı trende seyahat eden 10-18 yaşlarındaki sığınmacılara “Pis yabancı”, “Yabancı domuz” diyerek hakaret edip, 17 yaşındaki sığınmacı bir genci dövdü. Saldırganlar, yüzünden yaralanan gence sahip çıkmak isteyen iki Alman kadına da hakaret etti. Yolcuların bilgi vermesi üzerine Güstrow’da yolcu almak için duran trendeki saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı. Federal Hükümet’in Göç, Sığınmacılar ve Uyum Sorumlusu Reem Alabali-Radovan, her iki ırkçı saldırıyı da kınadı. Alabali-Radovan, sosyal medya hesabında paylaştığı Tweet’te, “Irkçılığa karşı toplum olarak hep beraber kararlı bir şekilde mücadele etmeliyiz. Spor klüplerine de bu alanda büyük sorumluluklar düşüyor” satırlarına yer verdi.

BAKMADAN GEÇME!