Otobanda benzin istasyonu yok

Güncelleme Tarihi:

Otobanda benzin istasyonu yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 10:44

Yunanistan’da otoban üzerinde benzin istasyonu yok. Benzin almak için otobandan çıkmanız gerekiyor. Gece yolculuğunda 24 saat açık benzin istasyonu levhasından çıkın.

Haberin Devamı

Yunanistan'da yolculuk güvenli, yollar bakımlı ve otoban. Otoban üzerinde benzin istasyonu yok. Yakıt almak için otobandan çıkmanız gerekiyor. Otobanda yakındaki benzin istasyonlarını gösteren levhalar var. Gece yolculuk yapı­yorsanız, 24 saat açık işareti bulunan benzin istasyonu levhasından çıkın. Otoban çıkış ve girişlerinde gişe yok. Yeniden otoban ücreti ödenmiyor.

Yunanistan’a Makedonya sınırındaki Evzoni sınır kapısından girerseniz, bura­dan Türkiye sınırı İpsala’ya kadar otoban. Toplam 410 km. Yaklaşık 4 saatlik bir yol. Otoyol geniş ve bakımlı. Otoban ücretli. Ücret gişelerde ödeniyor. Biri Selanik’ten sonra, ikincisi Kavala, üçüncüsü ise Komo­tini (Gümülcine) öncesinde olmak üzere toplam otoban ücreti 7.20 Euro. Make­donya üzerinden Yunanistan’a Evzoni sınır kapısından girdikten sonra yol ayrımlarına dikkat. Sınırdan girer girmez önce Atina istikametini, ardından sırasıyla Selanik ve Kavala istikametini takip edin. Selanik’e 10 km kala Kavala kavşağını kaçırmayın. Kava­la’dan sonra sırasıyla A2 numaralı otoban­da Xanthi (İskeçe), Komotini (Gümülcine) ve Alexandroupolis (Dedeağaç) istikametini takip ederek, Yunanistan’ın İpsala’ya açılan Kipi sınır kapısına ulaşıyorsunuz.

MAKEDONYA LEVHASI ALDATICI
Türkiye’den dönüşte Yunanistan Makedonya güzer­gahını kullanacaksanız, dikkat: Selanik’e yaklaşırken, otobanda Makedonia levhası aldatıcı. Makedonia, Selanik Havalimanı’nın adı ve bu yol havalimanına götürüyor. Makedonya’ya gitmek için Skopje (Üsküp) levhasını takip etmeniz gerekiyor. Yunanistan Makedonya’yı Makedonya adıyla tanımıyor. Makedonia levhasını takip ederek, hava­limanına gidenler 25 km’lik yolu geri dönmek zorunda.

SCHENGEN BÖLGESİ
Yunanistan Schengen üyesi. Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları vizeden muaf ve ülkede 90 gün kalma hakkına sahip. Yeşil Türk pasaportuna da vize istenmiyor. AB kimlik kartları sınırda geçerli. Gümrükte 10 bin Euro’nun üzerinde nakit paranın beyan edilmesi şart. Yolcu başına bir karton sigara hakkı var.

MÜZELERİ ZİYARET EDİN
Yunanistan’da vaktiniz varsa, Selanik’te Atatürk Evi Müzesini, Kavala’ye geldiğinizde ise Kavala kalesine çıkarak, Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın müze evini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Kavala aynı zamanda kurabiyesiyle ünlü.

ÖNEMLİ TELEFONLAR

T.C. Selanik Başkonsolosluğu

Otobanda benzin istasyonu yok
Adres: Odos Agiou Dimitriou 151, 54634 Thessaloniki
Tel. 00 30 2310 965 070-73
T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu
Adres: Ionon 14, 69100 Komotini (Gümülcine)
Tel: 0030 25 310 83 420
Yunanistan polis: 100
İlkyardım: 112
Otomobil Kulübü ELPA: 10400

YUNANCA SÖZLÜK
Kalimera: İyi günler
Yasu: Hoşçakalın
Evharisto: Teşekkürler
Psomi: Ekmek
Voitiya: İmdat
Nero: Su
Kafe: Kahve
Posokane: Ne kadar
Arnisyo: Kuzu eti
Ohi: Hayır
Ne: Evet
İpsarya: Balık
Meze: Meze

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!