Ortaklardan Adalet Bakanı’na tam destek: Abonelik süresi 2 yıldan 1 yıla inecek

Güncelleme Tarihi:

Ortaklardan Adalet Bakanı’na tam destek: Abonelik süresi 2 yıldan 1 yıla inecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 13:49

Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley iletişim hizmeti, spor salonları ülkede gibi birçok alanda uygulanan iki yıllık abonelik sözleşmelerinin bir yıla inmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Hizmet sunucuların ellerini tüketicinin cebine atmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Barley “Vatandaşımızı maliyet tuzaklarından korumak başlıca görevimizdir” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da son dakika haberi olarak geçilen Adalet Bakanı Katarina Barley’in açıklamaları sonrası, abonelik sözleşmelerinin bir yıla inmesi ülke gündemine taşındı. ‘Barley, uzun abonelik sözleşmelerini kısaltmak istiyor’ başlığıyla geçilen haberlerde, SPD’li bakana CDU ve CSU’dan da tam destek geldi.
Barley, “Başlıca görevimiz, hizmet sunucuların çeşitli kanuni boşluklardan yararlanarak ellerini tüketicinin cebine atmasının önüne geçmektir. Vatandaşı maliyet tuzaklarından koruma konusunda kararlıyız” dedi.

Ortaklardan Adalet Bakanı’na tam destek: Abonelik süresi 2 yıldan 1 yıla inecek
MÜŞTERİ LEHİNE HER ADIMI DESTEKLİYORUZ
CDU Hukuk İşleri ve Tüketicinin Korunması Komitesi üyesi Sebastian Steineke, Barley’in girişimine destek verdiklerini belirttiği açıklamasında, “Süreli müşteri anlaşmalarının tüketicilerin lehine iyileştirilmesi yolundaki her adımı destekliyoruz” dedi.
FDP milletvekili ve partisinin Tüketici Koruma Politikaları Sözcüsü Katharina Willkomm da, “Hizmet alım sözleşme sürelerinin kısaltılması gerekli olmakla birlikte, bu durum fiyat artışlarına da yol açabilir. Bu konuda taraflar hükümet ve hizmet vericiler, mağduriyetleri engellemeye yönelik ortak bir noktada anlaşmalı” dedi.
Sözleşmelere dair alınacak kanun değişiklik tasarısı, Federal Meclis’te onaylandıktan sonra uygulamaya geçecek.

BAKMADAN GEÇME!