Ortak yönleri öne çıkaralım

Güncelleme Tarihi:

Ortak yönleri öne çıkaralım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2012 15:16

Siyaset ve iş dünyasının bir araya geldiği TDU’nun yeni yıl resepsiyonundakonuşan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, farklılıklaryerine ortak yanları ön plana çıkartma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

BERLİN-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği’nin (TDU) yeni yıl resepsiyonu, siyaset ve iş dünyasını buluşturdu. TDU’nun yeni yıl resepsiyonuna Türkiye’nin Berlin Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Başkonsolos Mustafa Pulat, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Berlin Eyaleti Çalışma ve Uyum Senatörü Dilek Kolat, Kreuzberg Belediye Başkanı Franz Schulz ile çok sayıda TDU üyesi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Resepsiyonda açış konuşması yapan TDU Başkanı Remzi Kaplan, neonazi cinayetlerine değindi. Kendisinin de döner üreticisi olduğunu hatırlatan Kaplan, “Neonazilerin cinayetlerine döner cinayetleri adını taktılar. Öldürülenler döner değil insanlardı. Bir döner üretici olarak bu beni daha çok üzdü” dedi.

Gelin benimle görüşün

Büyükelçi Karslıoğlu ise kendisinin de çocukluğunun bir bölümünü Almanya’da geçirdiğini hatırlattı. Almanya’da yuvaya da gittiğini belirten Karslıoğlu, şunları söyledi: “Bugüne gelindiğinde Almanya’da yaşayan Türk toplumunun ne kadar çeşitli hale geldiğini bu resepsiyonda bir kez daha görüyoruz. Türk toplumundan ayrılıkları değil ortak yanları daha fazla ön plana çıkartmalarını istiyorum. Ortak gelecek ve ortak değerler için çaba harcamalıyız. Görüşleriniz ne kadar farklı olursa olsun benimle görüşmeye gelin.”

Gençlere çağrı yaptı

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Türk toplumuyla her alanda birlikte çalışmak istediklerini belirtirken, “Bunu yaparken de köklerimizi hiç bir zaman unutmayacağız” diye konuştu. Almanya’da doğup büyüyen gençlere çağrı yapan Karslıoğlu, “Türk gençlerinden daha fazla girişim bekliyoruz. Çünkü kendileriyle gurur duymak istiyoruz” dedi.

Dilek Kolat’tan övgü

Bürlin Eyaleti Çalışma Senatörü Dilek Kolat da eyalette faaliyet gösteren Türk girişimcileri övdü. Senatör Kolat, Berlinli Türk girişimcilerin şehir ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtirken, meslek eğitimi alanında daha fazla çaba beklediğini söyledi.

Türkler ticaretin her alanında var

RESEPSİYONDA konuşmasına Türkçe selamlayarak başlayan Cem Özdemir, esprili bir dille “Şimdi sınır dışı edilmeden resmi dile geçiyorum” diyerek konuşmasına Almanca devam etti. Konuşmasında, Türklere ve Araplara yönelik ağır eleştirilerde bulunan Thilo Sarrazin’e gönderme yapan Özdemir, şöyle dedi: “Sizin de tanıdığınız; Berlin’in bir zamanlar SPD’li bir senatörü, gerçi şimdi senatör değil ama hala SPD’li olan bir kişi, bildiğiniz bir kitap yazdı. Kitabında Türklerin sebze-meyve ticaretinden başka bir üretkenlikleri olmadığını belirtti. Ama bugün Berlin’de 10 bine yakın Türk kökenli işadamı yılda yaklaşık 2 milyar Euro’luk ciro yapıyor. Almanya genelinde ise 80 bine yakın Türk işveren, 400 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Türk girişimciler sadece sebze-meyve değil, reklam ajanslarından hizmet sektörüne kadar çok geniş alanda hizmet veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!