Ortak gümrük kapısı törenle hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ortak gümrük kapısı törenle hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 10:22

Kosova’nın Prizren kenti yakınlarında Vırmiça’da Kosova-Arnavutluk arasındaki ortak gümrük kapısı törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Kosova başbakanı İsa Mustafa ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Vırmiça sınır geçidinde iki ülke arasındaki ortak gümrük noktasının açılışını yaptı.

Açılış töreni ardından ilk konuşan Kosova Başbakanı İsa Mustafa, bu anlaşmanın iki ülke için önemli olduğunu belirterek, bu gümrük sınır noktasından sadece işletmelerin değil, vatandaşların da faydalanacağını vurguladı.

Başbakan Mustafa, Kosova’nın bağımsızlığının 7’inci yıl dönümünde ortaklaşa sınır kapısının açılmasının gerek Kosova gerekse Arnavutluk için tarihi bir anı oluşturduğunu ifade etti.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, sınırdaki işbirliğinin iki ülke arasındaki bağların ve Kosova ile Arnavutluk arasında sınırların mevcut olmamasının yansımasını teşkil ettiğini belirtti.

Başbakan İsa Mustafa, sınır kapılarının, ayıran değil birleştiren noktalar olduğunu söyledi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da bu ortak gümrük noktasının iki sınırı birleştirdiğini ve eskiden gümrükte beklemelere neden olan bürokrasiye son verildiğini ifade etti.

Başbakan Rama, “Beklemeden ve engelsiz bir sınır olması için her iki tarafın bu hizmete ihtiyacı vardı. Sınırı geçmek için sadece 5 dakika gerekecek.” derken, iki ülkenin kontrol için sadece bir ofisi olacağını da bildirdi. Başbakan Rama, bugünden itibaren yeni gümrük kapısı ile, mal taşıyan kamyonların da sınır kapısında günlerce beklemesine son verildiği kaydetti. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, “Bu ortak gümrük kapısının Kosova ile ulusal ve Avrupai birleşmemiz olduğuna inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!