Ortak çalışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Ortak çalışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 21:16

KUZEY Ren Vestfalya Eyaleti'nin Ostwestfallen-Lippe Bölgesi'ndeki kentlerin uyum meclisi üyeleri ile başkanları Bielefeld'de bir araya gelerek ortak çalışma kararı aldılar.

Haberin Devamı

Bielefeld Uyum Meclisi'nin davetiyle toplanan Gütersloh, Herford, Bünde, Harsewinkel, Minden ve Paderborn Uyum Meclisi yöneticileri karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Almanya’da yaşayan göçmenleri siyasete entegre etmek ve göçmenlere kendi haklarını savunma imkanı vermek amacıyla kurulan uyum meclislerinin siyaseti etkilemede önemli bir konuya sahip olduğunu belirten katılımcılar, sistemli ve istikrarlı çalışıldığında gerçek manada değişimler gerçekleşebildiğine dikkat çektiler.

Bielefeld Uyum Meclisi Başkanı Yasin Sever ile Karl-Heinz Vosshans, toplantıda aldıkları kararla ilgili olarak şunları söylediler: "Bölge bazında ortak stratejik hedefler belirlenerek birlikte hareket edilecek. Şehirler arasındaki bilgi ve fikir alışverişi geliştirilecek. Partiler ve bölge valiliği ile işbirliği genişletilecek. Ortak etkinlikler düzenlenecek. Özellikle eğitim ve işsizlik ile ilgili konularda yeni projeler üretilecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!