Örnek proje

Güncelleme Tarihi:

Örnek proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 12:13

ALMANYA’nın Bielefeld kentinde bulunan DİTİB’e bağlı Merkez Camii ve Lydia Protestan camiası işbirliği ile çocuklara yönelik cinsel istismara karşı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Uyum meclisi üyesi, uzman eğitmen Dilek Doğan-Alagöz, çocuklara yönelik cinsel istismarın her toplumda ve kültürde görüldüğüne işaret ederek, "Fakat bu konu üzerine çok az veya hiç konuşulmuyor. Oysa her beş kızdan biri ve her 13 erkek çocuğundan biri, cinsel istismara maruz kalıyor. Çoğu ebeveynler bu konu hakkında çok az bilgiye sahipler ve çocuklarına, kendilerini nasıl savunmaları gerektiği konusunda yardım edemiyorlar" dedi.



Kadınlar eğitilmeli
Lydia Protestan Kilisesi papazı Kerstin Stille de, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:



"Çoğu ailelerde kız ve erkek çocuklarını yetiştirme sorumluluğunu taşıyan kadınların, çocuklara yönelik cinsel istismar ve belirtileri hakkında bilgilendirmeleri gerekiyor. Fail kim olabilir, bu faillerin stratejileri nasıldır, şüpheli veya cinsel istismar durumunda neler yapılır ve nerelerden yardım alınabilir konusunda, anneler bilgilendirilme."

Haberin Devamı


Merkez Camii Kadın Kolu Başkanı Şükran Uçaroğlu da, düzenledikleri bilgilendirme toplantısında kız ve erkek çocukların cinsel istismara karşı nasıl korunabileceği üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Yetişkinler, çocuklarının iyiliği için sorumluluk taşımaktadırlar. Biz iki uzman olarak bu konuda Almanca ve Türkçe olarak bilgilendirmede bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!