Örnek öğretmen Mehmet Şaşmaz emekli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Örnek öğretmen Mehmet Şaşmaz emekli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 12:32

44 yıllık Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlik görevinin 41 yılını Almanya’da tamamlayan Mehmet Öğretmen, yaş haddinden dolayı emekli oldu. Geldiği ilk günden beri kendisini Avrupalı Türk gençliğine adayan Mehmet Öğretmen kendi ifadesiyle, renk, ırk ve din ayrımı yapmadan ayakları üzerine sağlam basabilen, Atatürk ilkelerine bağlı bir Türk gençliğinin Avrupa’da yetişebilmesi için azami çaba göstermeyi kendisine en önemli hedef olarak seçti...

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ günlerde Türk ve Alman makamlarından temsilciler, Mehmet Şaşmaz ile bir araya gelerek, kendisine icra ettiği öğretmenlik görevinin yanı sıra yürüttüğü sosyal çalışmalar için de takdirlerini sundular. Bunlardan birinde, TC Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Mehmet Şaşmaz’a ‘Teşekkür Belgesi’ni sunarken yaptığı konuşmada, “Hangi alanda olursa olsun, toplumun bir meselesi varsa, Mehmet Hoca her zaman ciddi bir sosyal sorumluluk örneği sergiler” dedi. Söz konusu emeklilik tarihine dek verdiği tüm hizmetler için Mehmet Hoca’ya teşekkür eden Tunçer, bu kadar sosyal ve çalışkan bir öğretmenin kendisini emekli edemeyeceğini bildiğini söyleyerek, kendisinden bundan sonra da hizmetlerine kaldığı yerden devam etmesini istedi.

‘MİSAFİR DEĞİL YÜREKTEN BİR DOST’
Emekliliğe adım atması nedeniyle, Mehmet Şaşmaz’ı diğer öğretmen ekibiyle birlikte evinde ziyaret eden Ehringshausen Johannes Gutenberg Ortaöğretim Okulu Müdürü Annegret Schilling, Mehmet Öğretmen’in aynı anda birçok okulda Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni olarak görev yaptığını belirtti. Ancak, Türkçe Öğretmeni’nin en fazla ders saatine kendi okullarında sahip olduğunu ve 25 yıldır bu okulda görev aldığını sözlerine ekledi. Okulu temsil etme konusundaki çabaları, velilerle kurulan ilişkilerin derinliğine verdiği katkı, kötü alışkanlıklarla savaş, sağlıklı ve sigarasız yaşam gayretleri için Şaşmaz’a teşekkür eden Schilling, Andy Warhol çalışmalarından esinlenerek hazırlanan bir resmi armağan ederek, kendisini bundan sonra da okula bir misafir değil, okuluna yürekten bağlı bir dost olarak sık sık beklediklerini söyledi.

Örnek öğretmen Mehmet Şaşmaz emekli oldu

TC Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer (sağdan 3.), Mehmet Şaşmaz’a (sağdan 4.) ‘Teşekkür Belgesi’ni sunarken,
birçok konuğun yanı sıra öğretmen Mehmet Yılmaz, Frankfurt Türkgücü Başkanı Hüseyin Adalı, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin, TC Frankfurt Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım ve Dr. Nedim Soydan da (soldan sağa) kıymetli öğretmene takdirlerini sundular.

Haberin Devamı

 ORDU VE TÜRKİYE AŞIĞI
1956 Ordu doğumlu olan Mehmet Öğretmen bir Ordu ve Türkiye aşığı. İlk, Orta ve Lise eğitimini Ordu’da aldıktan sonra Eğitim Enstitüsünü Karadeniz’in bir başka güzel şehri Giresun’da ve doğu görevini de Kars’ta tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle Almanya’ya geldi ve 1981 yılında Hessen eyaletinde Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni olarak göreve başladı. Giessen Türkspor’da futbol oynayarak ve üniversite öğrencilerden oluşan bir halk oyunları ekibinde yer alıp, eğitim vererek, geldiği ilk günden itibaren Almanya’daki sosyal faaliyetlerine girdi. Türkçenin doğru konuşulması, Türkiye ve Ordu’nun tanıtımı için Türk ve Alman makamları ve toplumları ile sürekli iletişimde kaldı. 2002 yılında toplumun sağlığını korumak amacı ile bir grup başka sosyal girişimci ile birlikte Almanya Sigarasız Yaşam Derneği’ni (Rauchfreies Leben e.V.) kurdu ve halen bu derneğin başkanlığını yürütüyor. Şaşmaz, öğretmenliğinin yanı sıra 2005-2008 yılları arasında TV kanallarında programlar yaparak, Avrupa’daki Türk İş Dünyası’nı topluma tanıttı, Ramazan aylarında da ‘Avrupa’da İftar’ başlıklı programlar hazırlayarak sundu.

Örnek öğretmen Mehmet Şaşmaz emekli oldu

Ehringshausen Johannes Gutenberg Orta Öğretim Okulu Müdürü Annegret Schilling (el sallayan), okulun öğretmen ekibi, Hessen eyaleti milletvekili İsmail Tipi ve Prof. Dr. Yaşar Bilgin
Örnek öğretmen Mehmet Şaşmaz emekli oldu

Ehringshausen Türk Toplumu, Mehmet Şaşmaz’a teşekkür ettiler. Öğretmen arkadaşları ve ailesi sosyal faaliyetlerinde kendisine desteklerini sürdüreceklerini bildirdiler.

BAKMADAN GEÇME!