Ordulular kültür şenliği düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Ordulular kültür şenliği düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2009 13:02

Merkezi Almanya’nın Düsseldorf kentinde bulunan Yurtdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği, Almanya’da yaşayan Orduluları, kültür şenliğinde buluşturdu.

Haberin Devamı

Düsseldorf yakınlarındaki Hilden kentinde düzenlenen 16. Ordulular Avrupa Kültür Şenliği’ne, Kamil Sönmez, Soner Arıca ve Davut Güloğlu’nun yanı sıra davetli olarak AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Mesudiye Kaymakamı Rıza Gençoğlu, Vali Yardımcısı Turhan Çuhadar ile yaklaşık 1500 kişi katıldı.

Şenliğe davetli olup da katılamayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu Valisi Ali Kaban ve Belediye Başkanı Seyit Torun’un mesajları davetlilere okundu.

Dernek Başkanı Tuncer Tokat, yaptığı konuşmada, bugüne kadar Ordu’da sağlıkla ilgili olarak bağışlarda bulunduklarını, bu şenlikten elde edilen gelirin ise Orduspor yararına kullanılacağını söyledi.

Dernek olarak Almanya’da yaşayan Orduluları bir araya getirerek kaynaştırmayı amaçladıklarını belirten Tokat, gelenek ve göreneklerini Almanya’da da yaşatmak istediklerini ifade etti.İkbal Gürpınar’ın sunuculuğunu yaptığı eğlencede tombala çekilişi de düzenlendi ve Galatasaraylı futbolcu Arda’nın forması açık artırmayla 12 bin 500 euroya satıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!