Opel'e acenta desteği

Güncelleme Tarihi:

Opele acenta desteği
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2009 11:50

Almanya'daki Opel fabrikalarının kurtarılması için Opel acentalarının şirkete ortak olması önerildi.

Haberin Devamı

Alman Opel Acentaları Birliği (VDOH), 19 Mart'ta yapılacak kurultayda, acentaların Opel'e ortaklık modellerinin de görüşüleceğini açıkladı. VDOH yetkilileri, sözkonusu modeller arasında, satılan her yeni otomobilden elde edilen gelirin bir bölümünün bir fona yatırılıp, şirkete ortak olunmasının yer aldığını belirttiler.

Avrupa Opel Acentaları Birliği (EURODA)ise ödeme güçlü çeken Amerikan General Motors'a ait Opel işletmelerinin anonim şirkete dönüştürülmesini istedi. General Motors'dan bağımsız olarak kurulacak bu yeni şirketin merkezinin Rüsselsheim olması da önerildi.

Gerekirse işi bırakırız

Opel çalışanlarının Alman hükümetini yardıma zorlamak için gerekirse grev yapacakları açıklandı. Bochum'daki Opel işletmeleri İşçi Temsilcisi Rainer Einenkel, Merkel hükümetinin çekimser tutumu yüzünden Opel çalışanlarının sabrının taştığını söyledi. Ranier Einenkel, önümüzdeki günlerde protesto gösterilerinin yanı sıra halkı bilgilendirme kampanyası başlatacaklarını belirtti. “Opel'in kurtarılması hükümetin elinde” diyen Einenkel, devlet desteğinin verilmemesi halinde greve gidecekleri tehdidinde de bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!