Önyargıları anlatıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Önyargıları anlatıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 10:42

BERLİN'de Şermin Langhoff yönetimindeki Ballhaus Naunynstr. sanat ve kültür evi, “Funk is not dead” adlı yeni oyununun prömiyeriyle, 2011 tiyatro sezonunu açtı

Haberin Devamı

Dramaturg Tuncay Kulaoğlu ile oyuncu ve yönetmen İdil Üner'in ortak çalışması olan “Funk is not Dead”, Japon toplumundaki Amerikanlaşmayı anlatan “Radio No Jikan” sinema filminden tiyatroya uyarlandı. “Türkleşme” ve “Almanlaşma” temasında, klişeleri ve önyargıları ironik ve esprili bir dille ele alan oyun, eleştirmenlerden de tam not aldı. Oyunda Melek Erenay, Aylin Esener, Tim Seyfi, Mehmet Yılmaz, Cem Sultan Ungan, Laurens Walter, Muri Seven rol alıyor. “Funk is not dead”, 15 Ocak ile 20-23 Ocak tarihleri arasında tekrar sahnelenecek.

Oyun, Murat ile Leyla arasında İstanbul'da geçen bir aşk hikayesi konusunu işleyen radyo piyesi üzerine kurulu. Radyo piyesi, Leyla karakterini seslendirecek olan ve kendisin diva olarak gören Deniz adlı Türk oyuncunun, artık Türk rolü oynamak istemediğini belirtip, ismini Tanja Huber olarak değiştirmesiyle kaosa doğru sürükleniyor. Canlı yayından kısa bir süre önce yapılan isim değişikliği giderek oyunun karakterini değiştirirken, İstanbul'da geçmesi gereken aşk hikayesi ise Almanya'nın Frankurt Oder kentine taşınıyor. Yaklaşık 1.5 saat süren oyun, heyecan ve dinamizminden hiçbir şey kaybetmeden seyirciyi sürüklüyor.

Şermin Langhoff'un kültür kuratörlüğü görevini üstlenmesinden sonra göçmen sanatından yeni bir çığır yaratan Ballhaus Naunynstr. özellikle geçtiğimiz yıl sahnelediği “Verrücktes Blut” ve göç tarihini anlatan “Lö Bal Almanya” oyunlarıyla tiyatro ve sanat dünyasının dikkatini çekti. “Verrücktes Blut” ise Spiegel dergisi tarafından geçen yıl sezonun en iyi oyunu seçildi. Ballhaus'un sanat yönetmenliği ve genel müdürlüğünü üstlenen Şermin Langhoff ise tiyatro ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı jüri tarafından 2011 yılı Kairos ödülüne layık görüldü. 75 bin Euro değerindeki ödül şubat ayında Hamburg'da verilecek.

“Funk is not dead”, 15 Ocak ile 20-23 Ocak tarihleri arasında Naunynstr. 27, 10997 Berlin adresideki Ballhnaus'da sahnelenecek. Saat 20.00'de başlayacak olan oyun için bilet rezervasyonları 030-754 537 25 numaralı telefondan yapılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!