Önyargılara karşı sergi

Güncelleme Tarihi:

Önyargılara karşı sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 21:46

BIM Başkanı Dr. Hıdır Çelik ile Alman Fotoğrafçı Jürgen Eis'ın birlikte açtığı “Aranızdayız... Tannenbusch'un çehreleri” adlı sergi büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Almanya'da Bonn'un Tannenbusch semtinde, “Aranızdayız... Tannenbusch'un çehreleri” adlı fotoğraf sergisi semt kütüphanesinde açıldı. Aralarında Türklerin de bulunduğu 30 değişik semt sakininin fotoğraflarını fotoğrafçı Jürgen Eis çekerken, röportajları ise Bonn Göç Araştırmaları ve Kültürlerarası Eğitim Enstitüsü (BIM) Başkanı Dr. Hıdır Çelik yaptı. Amaçlarının ön yargılarla mücadele etmek olduğunu belirten Dr. Çelik, “Sembolik olarak bu semtte yaşayan 30 kişinin yaşamını ele alarak görüntüledik. Bunlar bu semtte doğan veya daha sonra buraya taşınan çoğunluğu Türk olan göçmen toplumunun bir kısmını temsil ediyorlar. Bu semtte yaşayan işveren, küçük sanayici, taksi şoförü, berber, bakkal, terzi, memur, işçi vs. gibi bir çok meslek dalındaki insanların yaşamını gözler önüne sererek, hem göçmenlerin Alman toplumuna sadece yük olmadıklarını aynı zamanda bu toplum içerisinde milli gelire ve üretime katkılarının olduğunu da göstermek istedik” dedi.

Haberin Devamı

Oppelnerstrasse 18'deki alışveriş merkezi içindeki Tannenbusch Kütüphanesinde açılan sergi 25 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!