Onları da kaptırdık

Güncelleme Tarihi:

Onları da kaptırdık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 12:25

Alman Genç Milli Takımlar Teknik Direktörü Horst Hrubesch tarafından beğenilip, Almanya U19 Genç Milli Takım kampına çağrılan Barış Atik olayının bir benzeri de Almanya U15 Genç Milli Takımı’nda oldu.

Haberin Devamı

2011 yılının Ekim ayından bu yana 150 genç futbolcu arasından sıyrılarak haziran ayında yapılan son seçmelerde U15 Alman Milli Takımı’nın 18 kişilik kadrosuna girmeyi başaran FC Köln’lü Salih Özcan ve Bochum’lu Görkem Sağlam, geçen günlerde Almanya forması ile Güney Kore maçında forma giydiler. 15 yaşında 9’uncu sınıf öğrencisi olan Salih Özcan ilk milli maçını Almanya formasıyla Güney Kore’ye karşı güzel bir oyun ile sergiledi. Genç milli oyuncu topla ilk buluştuğu anda çektiği şutla gol fırsatı yaratsa da maç 1-1 berabere sona erdi. SVS Futbol Kulübü ile futbola hayatına başlayan Salih Özcan’ı izleyenler, “Geleceğin Mesut Özil’i” yorumunu yaptı.

RAKİPLERİNİ ELEDİ

Henüz 11 yaşındayken FC Köln’ün futbolcu elemelerine katılıp 50-60 çocuk arasından sıyrılıp takıma girmeye hak kazanan Salih, dört yıl sonra takım kaptanlığına yükseldi. Gösterdiği üstün performans nedeniyle hocalarının dikkatlerini çeken Salih Özcan, onların teşviki ile milli takım elemelerine katıldı. 150 genç futbolcu arasından sıyrılarak U15 Alman Milli Takımı’nın 18 kişilik kadrosuna girmeyi başardı.

GÖRKEM’İ DE KAPTIRDIK

Almanya U15 Genç Milli Takımı’na kaptırdığımız diğer bir Türk futbolcusu ise VFL Bochum gelecekti yıldızı olarak gösterilen Görkem Sağlam. O da takım arkadaşı Salih gibi geçen yıldan bu yana Alman hocalarının gözetimi altındaydı. 150 genç futbolcu arasından sıyrılarak Almanya U15 Milli Takımı’nın kadrosuna girmeyi başardı. Güney Kore önünde ilk 11’de başlayan genç futbolcu oynadığı futbolla ayakta alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!