“One Minute” Milli Görüş'ün eseridir

Güncelleme Tarihi:

“One Minute” Milli Görüşün eseridir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 13:01

Milli Görüş'ün kuruluşunun 40.yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 1500 kişinin önünde konuşan Necmettin Erbakan, “One Minute ve cumhurbaşkanı eşinin kapalı olmasının Milli Görüş'ün eseri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Milli Görüş'ün 90'lı yıllarda düzenlediği etkinliklerde 30-40'ar bin kişilik stadyumlarda ve büyük kongre merkezlerinde hitap eden Necmettin Erbakan, Milli Görüş'ün 40. yıl etkinlikleri için geldiği Berlin'de 1500 kişilik düğün salonunda konuştu. 8 yıl aradan sonra geldiği Berlin'de Milli Görüş'ü anlatan Necmettin Erbakan, “Bugün hanımının başı kapalı bir cumhurbaşkanı varsa bu Milli Görüş'ün eseridir” dedi. Erbakan, Milli Görüş tarafından düzenlenen İsrail mitingleri sayesinde Davos'ta “One Minute” dendiğini belirtti. Etkinliğe, Milli Görüş'ün önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan ve Genel Sekreter Oğuz Üçüncü de katıldı. Berlin Kreuzberg'deki Gloria Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Erbakan'ı heyecanla bekleyen Milli Görüş üyeleri, 1 saat gecikmeyle gelen Erbakan'ı eski günlerdeki gibi “Mücahit Erbakan” sloganlarıyla karşıladı.

'One Minute' Milli Görüş'ün eseridir

Selamlama konuşmalarından sonra söz alan Necmettin Erbakan Milli Görüş'ün bir düşünce ve fikir değil, bir hareketin adı olduğunu belirtti. İlk kez 1969 yılında Konya'dan bağımsız milletvekili olarak seçildiği dönemde Milli Görüş'ün harekete geçtiğini kaydeden Erbakan, Milli Görüş'ün emperyalizmle mücadele eden bir hareket olduğunu kaydetti. Necmettin Erbakan, “İsrail'i telin mitingleri düzenlediğimiz için bugün Davos'ta 'one minute' denmiştir. Eğer bugün hanımının başı kapalı bir cumhurbaşkanı varsa bu ne o cumhurbaşkanı ne de onun hanımının eseridir. Bu ancak Milli Görüş'ün eseridir” dedi. Yeniden Büyük Türkiye kurulması için Milli Görüş'ün iktidara gelmesi gerektiğini kaydeden Erbakan, 8 yıl sonra geldiği Berlin'de “Sizden daha fazla heyecan istiyorum” dedi.

Adolf'ların suçu ne?

Kuran okunmasıyla başlayan toplantıda selamlama konuşması yapan Oğuz Üçüncü ise Almanya'da İslam'a ve Müslümanlara karşı baskının arttığını belirtti. Son 2 yıldır Milli Görüş'e yönelik baskınların arttığını belirten Oğuz Üçüncü, “Almanya'da ve Avrupa'da Müslüman varlıkla ilgili algılama değişti. Fransa'da polis sokaklarda peçeli kadın saydı, İsviçre'de minare yasağı getirildi. Berlin'de okullarda başörtülü öğretmenleri ders vermesi yasakladı. Ve Berlin'de bir Müslümanın çocuğuna Cihat ismi verilmesi engellenmek istendi. Aralarında bir tane deli çıktı diye, yeryüzündeki bütün Adolf'lara niye haksızlık ediyorsun? Cihat kutsal savaş değildir. Yeryüzündeki huzur için bütün ömrün boyunca mücadele etmek demektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!