Öncelik uyuma

Güncelleme Tarihi:

Öncelik uyuma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2009 15:03

Fransa'nın yeni Göç ve Uyum Bakanı Eric Besson, görevinin ilk gününde Türk derneği Elele'yi ziyaret etti. Bakan Besson, ziyaretinde, önceki Bakan Hortefeux'un kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesine öncelik verdiğini hatırlatırken, "Ben ise önceliğe göçmenlerin uyumuna vereceğim" dedi.

Haberin Devamı

Fransa'nın yeni Göç, Göçmenler ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Eric Besson, görevinin ilk gününde Paris’te faaliyet gösteren Türk göçmen derneği "Elele"yi ziyaret etti. Fransız bakanın, Türk derneğini ziyaretine basın yayın organları yoğun ilgi gösterdi.

Besson, "Türk derneğini, göçmen işçilerin uyum sürecinde gösterdiği etkili ve başarılı performanstan dolayı ziyaret ettiğini" söyledi. Bir önceki bakan Brice Hortefeux’un kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesine öncelik verdiğini hatırlatan Besson, kendisinin ise önceliği göçmenlerin uyumu konusuna vereceğini bildirdi.

Bakan kursu izledi

Elele derneğinin Başkanı Gaye Petek’ten çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Fransız bakan, dernek içinde, göçmen işçi kadınlara verilen Fransızca dil kurslarını izledi ve bu kurslara katılan kadınlarla görüştü. Elele Derneği, sosyal danışmanlık, Fransa’ya yeni gelen Türk aileleri bilgilendirme, yönlendirme ve hukuk danışmanlığı ile Türkçe ve Fransızca dil eğitimi alanlarında çalışmalarda bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!