"Öncelik eğitime verilecek"

Güncelleme Tarihi:

Öncelik eğitime verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 16:13

MERKEZİ Schleswig-Holstein Eyaleti'nin Hamburg'a sınır kenti Wedel'de bulunan Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği (KAB) Başkanı Hüseyin İnak, dernek çalışmalarının ana noktasını eğitim konusunun oluşturacağını söyledi.

Haberin Devamı

Daha iki ay önce kurulan derneğin Hamburg'a da açılacağını ifade eden İnak,

"Wedel'de belirli altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Hamburg'a da açılmak istiyoruz. Amacımız Bingöllüleri bir çatı altında toplamak. Çalışmalarımızda özellikle eğitim üzerinde durmak istiyoruz. İyi eğitim bireysel ve toplumsal başarı için bir anahtardır. Bunun yanı sıra elbette memleketimiz Bingöl'deki yardıma muhtaç insanlara imkanlarımızın elverdiği ölçüde elimizi uzatacağız. Bingöl'e de özellikle eğitim ve çocuklara yönelik yardım ve kampanyalara destek sunmayı yapmayı planlıyoruz. Orta ve uzun vadede Bingöl-Wedel arasında bir dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Bingöllülerin dernek yönetim kurulu Başkan Hüseyin İnak'ın yanı sıra Yusuf Gürçay (asbaşkan), Zahit Mollaoğlu (basın sözcüsü), Fuat Alimoğlu (muhasip), Bayram Bürkük, Metin Barslan, Hasan İnak'tan (asil üyeler) oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!