Önce temizlik sonra Alanya tatili

Güncelleme Tarihi:

Önce temizlik sonra Alanya tatili
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 15:20

ALMANYA’nın Hamburg kentinde iki dilli eğitim veren Liman Semt Okulu 7 D/T sınıfı öğrencileri, okulun bahçesini temizleyerek biriktirdikleri parayla Alanya’ya tatile gidiyor.

Haberin Devamı

Haftada üç gün öğle teneffüsünün yarım saatini okul bahçesinin temizliğine ayırarak çöp toplayan öğrencilere saatte 1 Euro veriliyor. Schanzenbaeckerei firması sahibi Gürol Gür ve ITT turizm şirketinin de maddi desteğiyle tatil için gerekli para kısa sürede tamamlandı.

25 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 sosyal pedagogdan oluşan grup, 7-14 Mayıs tarihleri arasında Alanya’da hem tatil yapıp tarihi yerleri gezecek hem de 2 gün boyunca okul ziyareti yapacak.

Okuldan bin Euro destek
Okul öğretmeni Rasim Aksoy, “Projemiz, öğrencilerin disiplin ve çevresini temiz tutma becerilerini kazanmalarına yardımcı olduğu gibi, yapacakları okul gezisinde de ailelerinin yükünü hafiflettiler” dedi. Öğrencilerin gezisi için okul kasasından bin Euro destek veren müdür Jan Baier ise,

“İki dilli sınıfın öğrencileri Türkiye’nin tarihine büyük bir ilgi gösteriyor. Onların bu isteklerine destek vermek bizim için de çok önemli” dedi. Projenin fikir babası, okulun bina sorumlusu Dieter Lambrecht de projenin oldukça başarılı yürüdüğünü ifade etti.

Devlet bütçesinden okul için her yıl 5-6 bin Euro ayrıldığını belirten Lambrecht, çocukların ve şirketlerin de yardımıyla tüm gezi parasının toplandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!