Öldürülen erkek sayısı arttı

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen erkek sayısı arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 13:24

HOLLANDA’da geçtiğimiz yıl cinayete kurban giden erkek sayısında artış olduğu bildirildi. İstatistik Bürosu tarafından yapılan araştırmaya ilişkin hazırlanan raporda, 2007 yılında 164 olan cinayet kurbanı sayısının geçtiğimiz yıl 176’ya yükseldiği belirtildi.

Haberin Devamı

12 kişilik artışta kurbanların erkeklerden oluştuğuna dikkat çekilen raporda, kadın sayısının ise son üç yıl içinde düşüş gösterdiği yer aldı. Geçtiğimiz yıl öldürülenlerin üçte ikisinin 20-50 yaş grubundan olduğu, 176 kurbanın yüzde 70’inin erkeklerden oluştuğu bildirildi.

Raporda, evlilere, dullara ve bekarlara göre boşanmış erkek ile kadınlarda öldürülme riskinin daha yüksek olduğu kaydedildi. Kadınların yüzde 80’inin evlerinde öldürüldüğü, bu cinayetlerin yüzde 40’ında katilin partner ya da eski partner olduğu öğrenildi. Erkeklerde ise yüzde 40’lık grubun sokakta öldürüldüğü belirtildi.

Ateşli silahla öldürülen erkek oranın yüzde 35, kadın oranın da yüzde 16 olduğuna dikkat çekilen raporda, bıçaklanarak öldürülen kadın ve erkek oranlarının ise yüzde 30 olduğu yer aldı. Cinayetlerde Rotterdam’ın 18 kurbanla başı çektiği, geçtiğimiz yıl Amsterdam’da 17, Lahey’de 9 ve Utrecht kentinde de 5 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!