Okullarda tam kapanmaya hayır!

Güncelleme Tarihi:

Okullarda tam kapanmaya hayır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 10:02

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger, Kovid-19 nedeniyle okullarda tam kapanma ve maske takılmasının engellenmesi için şimdiden bazı önlemler alınmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da sonbahar itibariyle pandemi nedeniyle başta maske zorunluluğu olmak üzere yeni önlemlerin devreye sokulması tartışmaları yoğunlaşırken, okullarda katı önlemlerden uzak durulması istendi. Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger, Kovid-19 nedeniyle okullarda tam kapanmaya ve maske takılmasına karşı çıktı. “Ülke genelinde okulların kapatılması bir daha gündeme gelmemeli” diyen FDP’li politikacı, “Bilimsel çalışmalar bu kış yeni varyantların üstesinden gelebileceğimizi göstermektedir. Ama biz yine de bazı önlemler alınmasına şimdiden başlamalıyız” dedi. Bakan Stark-Watzinger, özellikle sınıflarda havalandırmanın mümkün olması için gereken teknik aygıtların şimdiden monte edilmesini de istedi. Mobil hava temizleme aygıtlarının devreye sokulmasını da önerdi.

Haberin Devamı

DİJİTAL DERS
Okullarda öğrencilerin maske takmalarına kesinlikle karşı olduklarını belirten Alman Bakan, ancak Kovid-19 vaka sayısının yüksek olduğu durumlarda bunun kaçınılmaz olacağına da işaret etti. Ama genel bir maske zorunluluğuna gerek olmadığını da özellikle vurguladı. Koronaya yakalanan öğretmenlerin karantinada kalması nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşabileceğini belirten Stark-Watzinger, böyle durumlarda çocuklara dijital ortamda ders yapma olanağı sunulmasının yollarının aranmasını da önerdi.

MASKEYE DESTEK
Almanya’da toplu taşıma başta olmak üzere kapalı bazı alanlarda maske zorunluluğuna halkın büyük ölçüde destek verdiği de saptandı. YouGov tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 63’ünün toplu taşıma araçları, tren ve uçaklarda maske zorunluluğuna tam destek verirken, yüzde 24’ünün karşı olduğu belirlendi. AVM gibi kapalı alanlarda maske takılmasından yana olanların oranı yüzde 46’yı bulurken, okullarda maske zorunluluğuna destek yüzde 29’da kaldı.

BAKMADAN GEÇME!