Öğretmenlere veda

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 10:58

Karlsruhe'de görev süreleri sona eren 28 öğretmen için müzikli veda gecesi düzenlendi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Karlsruhe Başkonsolosluğuna bağlı Baden bölgesindeki değişik okullarda Türkçe, Türk kültürü, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri veren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 28 öğretmenin görev süreleri doldu. Öğretmenler için için Antalya Restoran'da verilen veda yemeğine yoğun katılım oldu.

Yemekte hazır bulunan Karlsruhe Başkonsolos Yardımcısı ve Eğitim Ataşesi Vekili Mahmut Niyazi Sezgin, öğretmenleri başarılı çalışmalarından ötürü kutlarken, burada edindikleri bilgi ve yenilikleri ülkemize taşımalarını istedi. Başkonsolos Yardımcısı Sezgin, Türkiye'ye giden öğretmenlere birer çiçek, başarı belgesi ve şild vererek çalışma hayatlarında başarılar diledi.

Buradaki öğrencilerinden, dost ve çevrelerinden ayrılmalarından ötürü burukluk, Türkiye'ye gitmelerinden ötürü de sevinç yaşadıklarını belirten Türkan Gültekin, Erdal Çelebi, Ali Şen, Döndü Öztürk, Derya Atılgan ve Ümran Aydın, burada edindikleri bilgi ve tecrübelerini görev bölgelerindeki çocukların başarılı olması için kullanacaklarını söylediler.

Öğretmenler, toplumda başarılı olmak isteyen öğrencilerin mutlaka iyi derecede Almanca öğrenmesini istediler. Türk kültürüne yabancı kalınmaması gerektiğine işaret eden öğretmenler, "Almanya'da iyi bir genç kuşak yetişiyor. Bunların sayıları az olmasına rağmen gelecek için ümit vaat ediyorlar. Tek isteğimiz aileler eğitim konusunda fedakarlığa katlanarak çocuklarını desteklemeleridir“ şeklinde konuştular.

Baden bölgesinde 124 öğretmenin 577 okulda yaklaşık 11700 bin öğrenciye Türkçe, Türk kültürü, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verdiğini belirten Eğitim Ataşe Vekili Sezgin, "Çocuklarımız kendi kültürlerini, ana dillerini ve din kültürünü öğrenmeleri için mutlaka bu derslere katılmalı. Anne ve babalar da başta çocuklarının eğitimi olmak üzere her konuda yavrularına yardımcı olmalı. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin iyi eğitim almaları önemli. Çünkü, geleceğimiz onların başarısına bağlı“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!