Öğretmenler ve itfaiyeciler greve gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler ve itfaiyeciler greve gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2023 12:26

İngiltere ve Galler’de öğretmenler bu hafta 7 gün boyunca greve gidecek. Ülkenin en büyük ve prestijli sendikalarından olan Ulusal Eğitim Sendikası (NEU), ilk grevin yarın üniversiteler, makinistler ve 100 bin memurun yapacağı grevle aynı güne denk geleceğini açıkladı. NEU, grev kararının 23 binden fazla okulu etkileyebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Eğitim Bakanı Gillian Keegan ile görüşmenin ardından NEU Eş Başkanları Mary Bousted ve Kevin Courtney tarafından yapılan ortak açıklamada “Gillian Keegan, grevin önlenmesi adına fırsatı harcadı. Hükümet, grevin nedeni olan sorunları ciddi bir şekilde ele almaya niyetli değil. Gelirlerde azalış, yeni öğretmen bulunmasında ve eldeki öğretmenlerin işlerinde tutulmasında bir kriz yaratıyor. Maalesef Eğitim Bakanı şu ana dek bu durumun farkına varamadı” denildi. Courtney, İngiltere’deki öğretmenlerin diğer ülkelerdeki öğretmenlere kıyasla ‘daha büyük bir iş yüküyle karşı karşıya olduğunu’ söylerken, Eğitim Bakanı Keegan “Öğretmenler burada, sınıflarda çocuklarla aynı zamanı harcıyor ama okul dışında çok daha fazla iş yapıyorlar” dedi. Keegan, başlıca sorunun iş yükü değil, ücretler ve okullara verilen bütçe olduğunu söylerken, grev konusunda çok üzgün olduklarını vurguladı. Courtney ise “Bu grevlerin çocukların eğitimi üzerinde büyük bir etkisi olacak, özellikle de son iki yılda yaşanan sorunlar dikkate alınınca. Durum anne ve babalar açısından büyük bir belirsizlik yaratıyor” dedi. Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin büyük çoğunluğuna yüzde 5 ücret artışı önerdi ancak NEU enflasyon oranının üzerinde maaş zammı talep ediyor.

Öğretmenler ve itfaiyeciler greve gidiyor

NEU Eş Başkanları Mary Bousted, Kevin Courtney

Haberin Devamı

SIRADA İTFAİYECİLER VAR
Öğretmenlerin ardından itfaiyeciler de maaşlarının artırılması talebiyle grev kararı aldı. Grev kararı için sendika üyeleri arasında yapılan oylamada yüzde 73 katılım olduğu ve üyelerin yüzde 88’inin grev yönünde oy kullandıkları belirtildi. Grev kararı uygulanırsa, 2003’ten bu yana itfaiyecilerin ücret artışı talebiyle yaptıkları ilk iş bırakma eylemi olacak. İtfaiyeciler sendikası, hükümete ve işverene 9 Şubat’a kadar iyi bir maaş artışıyla gelmeleri için süre verdi.

BAKMADAN GEÇME!