Öğretmenler cep telefonlarını kontrol edemez

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler cep telefonlarını kontrol edemez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2006 00:00

Almanya Bavyera Eyaleti Bakanlar Kurulunun okullarda cep telefonunu yasaklama kararından sonra ’öğretmenler öğrencilerin cep telefonlarını kontrol edebilir mi’ tartışması başladı.

Haberin Devamı

Bavyera Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin cep telefonlarında neler yüklü olduğunu kontrol etme hakkı bulunmadığını açıkladı. Öğretmenlerin öğrencilerin cep telefonlarına el koyma hakkı olup olmadığı ise tam açıklık kazanmadı.

Kontrolü polis yapar

Olay Münih’teki Luisen Lisesi´nde okul müdürünün 7. sınıfta cep telefonlarını toplayıp kontrol etmesiyle patlak verdi. Okul müdürü bir öğrenci annesinin ihbarı üzerine 7. sınıfta cep telefonlarını toplayıp neler yüklü olduğunu kontrol etti.

3 telefonda şiddet unsuru içeren görüntüler tespit edilmesi üzerine okul müdürü durumu polise bildirdi. Polis 3 cep telefonuna el koydu. Olaydan sonra başlayan tartışma üzerine Bavyera Eğitim Bakanlığı sözcüsü Harald Niedermair öğretmenlerin dersin huzurunu bozacak tehlikeli maddelere el koyabileceğini, derste cep telefonuyla konuşulması durumunda da öğretmenin cep telefonunu alabileceğini belirtti.

Niedermair, ancak cep telefonunda neler yüklü olduğunu öğretmenin kontrol edemeyeceğini, şüpheli durumda bunu polise bildirmesi gerektiğini ve kontrolü polisin yapabileceğini söyledi.

Bakan savundu

Bavyera Eğitim Bakanlığı bunun yanı sıra bazı tepkilere rağmen okullarda cep telefonu yasağını savundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada internette de şiddet ve cinsellik içeren filmlerin dolaştığını, ancak okulun da bu tür görüntülerin elden ele gezdiği yer olmasını önlemek istediklerini vurguladı.

MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!