Öğretmenin ihbarı hayatını kararttı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenin ihbarı hayatını kararttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 12:34

Almanya'da Garbsen kentinde iki yıl önce polise hakkında "Fanatik dincilerle ilişkisi var" diye mektup gönderilen Yasin Çelik'in hayatı karardı. Okulu terk etmek zorunda kalan Çelik hakkındaki mektubu ahlak öğretmenin gönderdiği ortaya çıktı. Olay şimdi eyalet meclisine taşınıyor.

Haberin Devamı

HANNOVER yakınlarında yaklaşık dört bin Türk'ün yaşadığı Garbsen'de 11. sınıfta okuyan Afyonlu Yasin Çelik (21) hakkında polise yapılan bir ihbar Çelik'in hayatını kararttı. 2008'de yaşanan olaydan sonra okulu terk etmek zorunda kalan Çelik, o tarihten beri geçici işlerde çalışıyor. Olay şimdi eyalet meclisine taşınıyor. Çelik'e göre her şey etik dersi sınavında başladı. Ahlak dersinde Mevcut dinlerin ortak yanları nelerdir konusunda sınav yapıldı. Yasin Çelik soruya şu cevabı verdi: "İnsanlar istediği gibi yaşar. Kimsenin kimseye şöyle yaşa, buna inan diye zorla dayatma yapamaz. Ben çevredeki her inanıştaki arkadaşımda da böyle gördüm. Böyle de yaşıyoruz. Hıristiyanlar Müslüman değerlerini anlatmak imkansız" diye cevapladı.

POLİSE MEKTUP

Bu sırada polisi gelen isimsiz bir mektupta, Yasin'den aşırı İslamcı gruplarla ilişkisi olabileceği ihbarı yapıldı. Mektup üzerine polis 2 ay boyunca Yasin Çelik'i takibe aldı. Ancak Yasin'in herhangi bir grupla ilişkisi olmadığını anlayan polis Türk gencine gelerek kendisine bilgi verdi. Yasin, "Bu olay duyulduktan sonra okulda arkadaşlarım dahi şaka yolu da olsa Usame Bin Ladin gibi laflar atmaya başladılar. Giderek okuldan soğudum. Bu derslerime de yansıdı. Okulu terk etmek zorunda bırakıldım" dedi.

Bu orada polis mektubun kim tarafından gönderildiğini araştırınca mektubun Ahlak dersi öğretmeni tarafından gönderildiği ortaya çıktı. Yasin, Aralık 2008'de öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Temmuz 2009'da yeterli delil olmadığı gerekçesiyle dosyayı kapadı. Aşağı Saksonya Eğtimi Dairesi 2009 yaz aylarında öğretmen hakkında disipilin soruşturması başlattı. Ancak soruşturma hala sürüyor. Öğretmenin 1973'den beri aynı okulda Matematik ve Ahlak Dersi verdiği ve dinlererası diyalog çalışmalarına katıldığı kaydedildi. Diğer öğretmenler de olayı şaşkınlıkla karşıladı.

POLAT: KONUYU ARAŞTIRACAĞIM

Olayı öğrenen Yeşiller Eyalet Milletvekili Filiz Polat, “Yasin’in yaşadıkları gerçekten de inanılır gibi değil. Eyalet hükümetine de bu konuda soru önergesi yönelteceğiz. Keşke Yasin bunları hiç yaşamamış olsaydı; ancak bu olay, Müslümanlara karşı duyulan korku ve şüphenin ne derece yaygın olduğunu gösteriyor ve böyle birşey gerçekten bir okulda yaşanabiliyor. Tüm Müslümanlar'ın terörist veya herhangi bir şekilde terörle bağlantılı olarak gösterilmesi ve algılanmasını kesinlikle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.” dedi. Ayrıca Sosyal Demokrat Parti Eyalet Meclisi Grubu İçişleri Politikası Sözcüsü Klaus Peter Bachmann, mecliste bu olay açıklığa kavuşmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!