Öğrenciye harç darbesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciye harç darbesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 22:37

Türkiye'den öğrenim yapmak için gelenler yurtdışı çıkış harcı ödemek zorunda. Kamu görevlileri de harç ödeyecek. Gelecek yılın başından itibaren ise pasaportunda kaşe bulunmayan vatandaşlardan harç parası alınacak.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDA yaşayan Türk vatandaşları şimdi de yurtdışı çıkış harcını ödememek için kaşe telaşına düştü. Vatandaşlar pasaportlarına Türkiye temsilciliklerinde kaşe vurdurmak için başkonsolosluklara akın etti. Yurtdışında işçi statüsünde olanlardan bu yıl sonuna kadar pasaportunda kaşe olmasa bile harç alınmayacağı açıklandı. Ancak Avrupa’da öğrenim yapan Türk öğrencilerin harç ödemek zorunda olduğu belirtildi.

Ataşe Galip Taşdemir yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin ve kamu görevlilerinin bu uygulamanın dışında tutulduğunu ve öğrencilerle kamu görevlilerinin yurtdışı çıkış harcı ödemek zorunda olduklarını söyledi.
Taşdemir şöyle dedi:

"Uygulamaya göre öğrenciler ve kamu görevlileri 1 nisandan itibaren harç ödemeye başladı. Pasaporttaki oturma izinlerinde öğrenci, kamu görevlisi ve işçi ayrımını yapmak sınırda zor. Bunu sınır polisi ayırtedemiyor. Yani kim işçi, kim öğrenci veya kamu görevlisi, bunu belirleme işi konsolosluklara verildi. Vatandaşların yurtdışında oturduğuna dair konsoloslukların pasaportlara kaşe basması şart koşuldu. Bu kaşeyi taşıyanlar harç ödemeyecek, kaşe olmayanlar ise 15 YTL’yi ödeyecek. Öğrenci ve kamu görevlilerinin pasaportlarına kaşe basılmayacak.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!