Öğrencilerin öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 21:44

Hollanda'da orta dereceli okullarda yılda 1040 saat olarak belirlenen zorunlu ders saatine karşı çıkan öğrenciler, Amsterdam'da hükümete karşı protesto gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Hollanda'da orta dereceli okullarda yılda 1040 saat olarak belirlenen zorunlu ders saatine karşı çıkan öğrenciler, Amsterdam’da dev bir gösteri yaptı. Havanın yağışlı olmasına rağmen Ülkesel Öğrenci Eylem Komitesi (LAKS) tarafından Amsterdam Muzeum Meydanında düzenlenen gösteriye, 15 bin dolayında öğrenci katıldı.

Gösteri sırasında hükümetin eğitim politikası kınandı ve Eğitim Bakanlığının ders saatleri konusunda daha esnek bir politika izlemesi istendi.

Polisin geçen pazartesi günü yaşanan olaylardan sonra çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı gösteri sırasında, olay çıkarmak için havai fişek patlatan, yumurta atan etraftaki araçlara zarar vermeye çalışan 60 dolayında öğrenciyi gözaltına alındı. Çok sayıda Türk kökenli orta okul öğrencisinin de katıldığı gösteri iki saat sürdü.

Protesto eylemine katılan Türk kökenli öğrencilerden Erman Akpınar ve Ümit Bitim, şu andaki yıllık mecburi olan 960 saatin kendilerine bile zor geldiğini sözlerinde vurgularken 'Eğitim bakanının 1040 saatlik isteği kabullenilemez. Biz şu anda bile çok yoruluyoruz, geç saatlerde eve geliyoruz. Şimdi bir bu yetmezmiş gibi her gün saat 17:00’ye kadar okulda eğitim mecburiyeti getirecekler. O saatten sonra eve geleceksin, ödevlerini yapacaksın ve ertesi gün tekrar okula gideceksin. Eğer bu uygulamayı getirirseler bizler için iyi olmayacağını düşünüyoruz. İşte şimdi eğitim bakanının isteğine karşı çıkmak için buradayız' diyerek protesto eylemine katılarak destek verdiklerini söylediler.

Öğrencilerin geçen hafta başlattığı ders bırakma eylemlerinin ardından hükümet, 1040 saatlik toplam zorunlu ders sayısının 1000'e çekileceğini, kalan 40 saatin öğrencinin isteğine ve bazı durumlarda ise öğrencinin ihtiyacına göre verilebileceğini bildirmişti. Öğrenciler buna rağmen ders saatleri konusunda zorlama yapılmasına karşı çıkıyor. Şu anda öğrenciler yılda 960 saat ders görüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!