Öğrencilere yasak ve sınırlama getirilmesin

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere yasak ve sınırlama getirilmesin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 16:36

Hessen Türk Veliler Birliği (TEB Hessen), Orta Doğu’daki güncel gelişmelerle ilgili olarak Hessen Kültür Bakanı’na hitaben yayımladığı açık mektupta, okullarda bu konuyla ilgili tartışmalarda öğrencilere yasaklama ve sınırlama getirilmemesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

TEB Hessen Başkanı Hatice Bektaş-Alpsar’ın imzasıyla Kültür Bakanı Prof. Dr. Alexander Lorz’a hitaben kaleme alınan mektup, “Orta Doğu sorunu ve Almanya’daki yaşama etkisi–Hessen’deki okularda özgür tartışma ortamı’ başlığını taşıyor. Hessen’deki ilk ve ortaokullardan sorumlu ‘Eğitim Bakanı’ konumundaki Prof. Dr. Lorz’a yönelik mektupta özetle şu ifadelere yer verildi: “Hessen Türk Aile Birliği’nin temsilcisi olarak, ebeveynler ve veliler için çok önemli bir konuya dikkatinizi çekmek isteriz. Orta Doğu’da yaşanan güncel gelişmelerin Almanya’daki yaşamda, özellikle de her gün bu konudaki haberlerle ve tartışmalarla karşı karşıya kalan çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde etkisi var. Görüşlerini dile getirmeleri ve farklı bakış açılarını öğrenebilmeleri önemlidir. Demokrasi ve barış eğitimi, okulların temel görevleridir. Bu bağlamda bu tür tartışmaların yasaklar veya kısıtlamalarla önlenmesi bu hedefe hizmet etmez. Bu nedenle, sizden, Hessen’deki okullarda Orta Doğu sorununa ilişkin özgür tartışmalara ortam yaratılmasını sağlamak için uygun önlemleri almanızı rica ediyoruz. Bu, örneğin bilgilendirme toplantıları, atölye çalışmaları ve tartışma grupları yoluyla olabilir. Bu çalışmaları yönetmek, karşılıklı saygı ve hoşgörüyü teşvik etmek için öğretmenlerin de buna uygun eğitim alması önemlidir. Bu konuyu sizinle görüşmeye ve daha fazla bilgi vermeye hazırız.”

Öğrencilere yasak ve sınırlama getirilmesin
‘BİLİNÇLİ YETİŞTİRMELİYİZ’
Öte yandan, kısa bir süre önce TEB Hessen’in ‘Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirme Konusunda Bilmemiz Gerekenler’ konulu seminere katılan veliler, çocuk eğitimi konusunda oldukça faydalı bilgiler edindiklerini ifade ettiler. Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oktay Aydın’ın sunumuyla gerçekleştirilen toplantının ardından bir açıklama yapan TEB Hessen Başkan Yardımcısı Zeynep Baran-Bozkurt, “En önemli işimiz çocuklarımızı olabildiğince doğru biçimde, bilinçli olarak yetiştirmek. Her zaman öğreneceğimiz bir şeyler var. Derneğimizin bu gibi hizmetlerinden yararlanılmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!